Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μουντιάλ 2022: Πρόταση για διεξαγωγή των αγώνων τα μεσάνυχτα

Μουντιάλ 2022: Πρόταση για διεξαγωγή των...

«Ακόμη και αν συνεχίζει να κάνει ζέστη, δεν είναι μια ανυπόφορη ζέστη»

Η διεξαγωγή των αγώνων τα μεσάνυχτα ή ακόμη και πιο αργά θα μπορούσε να είναι μια λύση για να αποφευχθεί η έντονη ζέστη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, το 2022.

ναφ δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Χιλής (ANFP), Χάρολντ Μέιν-Νίκολς στη διάρκεια συνέντευξης στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA).

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα των υψηλών θερμοκρασιών που φτάνουν τους 50 βαθμούς κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, δηλαδή όταν παραδοσιακά διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μέιν-Νίκολς πρότεινε δύο λύσεις.

«Η μία είναι να μετακινηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο το χειμώνα, με το γνωστό μειονέκτημα για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η άλλη είναι να πραγματοποιηθεί τον Μάιο-Ιούνιο και όχι τον Ιούνιο-Ιούλιο και να παίζονται οι αγώνες στις 21:30, τα μεσάνυχτα ή και αργότερα. Η λύση αυτή βοηθά και είναι πιο εύκολη από ό, τι να αλλάξουν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα» δήλωσε ο παράγοντας.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ANFP ήταν επικεφαλής της Επιτροπής που αξιολόγησε την υποψηφιότητα του Κατάρ, η οποία αν και ήταν η τεχνικά χειρότερη εν τούτοις επικράτησε το Δεκέμβριο του 2010 των υποψηφιοτήτων της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

«Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν παρουσιάστηκαν την ημέρα που πήγαμε να κάνουμε τον έλεγχο, υπήρχαν πάντα» επέκρινε ο Νίκολς τη FIFA, η οποία τρία χρόνια μετά την επιλογή της δεν έχει ακόμα καθορίσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του τουρνουά. Παρά τις κατηγορίες της για διαφθορά στην επιλογή του Κατάρ, πάντως, ο ποδοσφαιρικός αξιωματούχος πιστεύει ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί στην ασιατική χώρα.

«Αυτό που είδα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ηθική ή νομική αιτία που να μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει εκεί. Υπάρχουν λόγοι που δεν μας αρέσουν, που ενόχλησαν, αλλά δεν μπορώ να βρω κανένα βάσιμο λόγο για να μην διεξαχθεί το Μουντιάλ στο Κατάρ» είπε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports