Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Με τα κεφάλια ΚΑΤΩ – Η Ελλάδα έχασε 0-2 από την Β. Ιρλανδία – Γιουχαΐσματα στο Καραϊσκάκη

Με τα κεφάλια ΚΑΤΩ – Η Ελλάδα έχασε 0-2 ...

Απογοητευτική εμφάνιση της Εθνικής που μπαίνει σε περιπέτειες

Με πολύ κακή εμφάνιση η Εθνική Ελλάδας έχασε με 2-0 εντός έδρας από την Β. Ιρλανδία στον τρίτο της αγώνα για τα προκριματικά του EURO 2016.

Έτσι πλέον η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτειες αφού έχει μόλις έναν βαθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την λήξη ακούστηκαν γιουχαΐσματα στο Καραϊσκάκη.

 

Το ματς

Όταν παίζεις στο γήπεδό σου σε ματς περίπου «do or die», όπως λένε και οι Βορειοϊρλανδοί και το μόνο που έχεις να θυμάσαι από ένα ολόκληρο ημίχρονο είναι μια καθαρή ευκαιρία – εκείνη του Καρέλη στο 33’- αυτό σημαίνει πως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και με τον καλύτερο τρόπο. Αν στα παραπάνω προσθέσεις και το γεγονός πως ήδη από το 8’ ο αντίπαλός σου έχει εξαργυρώσει ένα δίλεπτο πίεσης και συνεχόμενων κόρνερ με ένα γκολ, αρχίζεις να σχηματίζεις μια εικόνα πολύ κοντά στην πραγματικότητα σε σχέση με όσα συνέβηκαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Και όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα, την Ιρλανδία, που αν απλά τη χαρακτηρίσεις φιλότιμη και οργανωμένη, δεν χρειάζεται να ψάξεις παραπάνω για να βρεις κοσμητικά επίθετα που να περιγράφουν τα πλεονεκτήματά της. Κι όμως, για μισή ώρα οι τύποι με τα πράσινα ήταν τα απόλυτα αφεντικά της αναμέτρησης.

Έχοντας πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ, άφησαν τον… αναχρονιστικό Λάφερτι σε ρόλο καλαμιάς στην κορυφή της επίθεσης να απασχολεί τα… θηρία (Μανωλά, Παπασταθόπουλο) και να ‘χει και δοκάρι στο 45’ και την τριάδα των Μπερντ, Νόργουντ και Ντέιβις να είναι τα πρώτα (και συχνά τα μόνα) πρόσωπα που έβλεπε ο Ταχτσίδης κάθε φορά που προσπαθούσε να φτιάξει κάτι καλό από τον αποψιλωμένο άξονα της Εθνικής.

Όταν το παιχνίδι πήγαινε στο ένας εναντίον ενός, η ανωτερότητα σε ταλέντο των Ελλήνων παικτών ήταν εμφανής, αλλά –δυστυχώς- όχι αρκετή. Η αναγκαστική αλλαγή του Βύντρα με τον Σταφυλίδη (και η απουσία εξτρέμ από την ενδεκάδα) έδωσε στη γαλανόλευκη δύο επιθετικότατα ακραία μπακ, αφού ο παίκτης της Φούλαμ αλλά και ο Τοροσίδης που επέστρεψε στα γνώριμα δεξιά λημέρια, ήταν εκείνοι που έφτιαχναν παιχνίδι.

Αν και με δύο σέντερ φορ (Μήτρογλου, Αθανασιάδη) και τον κεφάτο Καρέλη να γίνεται συχνά ο τρίτος της παρέας, η Ελλάδα πάντως φάσεις δεν έβγαλε…

Ο Ρανιέρι χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να καταλάβει πως με το 4-2-4! (γιατί με Μήτρογλου, Αθανασιάδη, Καρέλη, Σαμαρά) μετά τη Βραζιλία το 1970 δεν βρέθηκε ομάδα που να ‘χει σταυρώσει νίκη και –έστω από ανάγκη λόγω τραυματισμού του Αθανασιάδη- πέρασε στον αγώνα τον Σάμαρη και γύρισε το σύστημα με 4-3-3.

Η συνταγή δηλαδή που δεν πέτυχε ούτε στο Ελσίνκι με τη συγκεκριμένη τριάδα στα χαφ κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Στην ουσία δεν είχε την ευκαιρία να δοκιμαστεί εκ νέου αφού στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Λάφερτι απέδειξε πως είναι μια πολύ ικανή και ταχύτατη καλαμιά που σε αντεπίθεση νίκησε διαδοχικά Σταφυλίδη και Καρνέζη, έκανε το 2-0 και… αντίο ζωή…

Το να μιλήσεις για παιχνίδι από αυτό το σημείο και μετά είναι μάλλον άχρηστο και αχρείαστο. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν οι αντιδράσεις του κόσμου που ήταν ενδεικτική του κλίματος πλήρους αποδιοργάνωσης… Άλλοι γιούχαραν, άλλοι προσπαθούσαν να εμψυχώσουν μέχρι τέλους τους διεθνείς.

Πολλοί ήταν εκείνοι που 15-20 λεπτά πριν τη λήξη αποφάσισαν να φύγουν από το γήπεδο. Εικόνα καθόλου συνηθισμένη τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος γι’ αυτήν την ομάδα. Αυτήν την Εθνική που για χρόνια λατρεύαμε να μισούμε και να γκρινιάζουμε σε κάθε ευκαιρία αλλά εδώ και μια δεκαετία είναι η πρώτη φορά που της γυρίζουμε την πλάτη…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports