Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζητούνται λύσεις (και...λεφτά) για Αποσελέμη, Ποταμούς και Βαλσαμιώτη

Ζητούνται λύσεις (και...λεφτά) για Αποσε...

Ολοκληρωμένη πρόταση από τον ΟΑΚ για τα φράγματα- προωθεί αποχετευτικά έργα και για τους δήμους

Λύσεις και κυρίως ...χρήματα για τα μεγάλα υδραυλικά έργα του νησιού, με πρώτο και κύριο το φράγμα Αποσελέμη, αναζητά ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης που φιλοδοξεί στις αρχές του 2015 να στείλει το πρώτο νερό στις βρύσες του Ηρακλείου. Πρώτος στόχος του ΟΑΚ είναι να γίνει απρόσκοπτα η χρηματοδότηση των δυο εργολαβιών στον Αποσελέμη ώστε να ολοκληρωθεί το έργο που ήταν όραμα 4 δεκαετιών για την πόλη του Ηρακλείου και αναμένεται να αλλάξει και τη φυσιογνωμία της περιοχής που έγινε το φράγμα.

Η χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του ΟΑΚ, όπως είχε γίνει και με το βόρειο οδικό άξονα , αφορούσε τα έργα των φραγμάτων και τη διαχείριση των νερών που είναι ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα για την Κρήτη, αλλά και για τον σύγχρονο κόσμο. Αποσελέμης, Βαλσαμιώτης και φράγμα Ποταμών μαζί με τα δίκτυά τους θα προωθηθούν άμεσα από τον Οργανισμός Ανάπτυξης. Ταυτόχρονα θα προωθήσει με δήμους αποχευτετικά δίκτυα.

“Ακριβώς αυτά εξετάσαμε. Είναι πολύ σπουδαίο ζήτημα. Τοφράγμα και τα συνοδά έργα των Ποταμών, το φράγμα και τα συνοδά έργα του Βαλσαμιώτη, τα έργα του πρώην Ο.Α.ΔΥ.Κ., το φράγμα και τα συνοδά έργα του Αποσελέμη, η λιμνοδεξαμενή Αγίου Γεωργίου και τα αρδευτικά δίκτυα Οροπεδίου Λασιθίου, τα έργα του πρώην Ο.ΑΝ.Α.Κ., κ.α” τόνισε ο κ.Λευτέρης Κοπάσης που επεσήμανε ότι στόχος είναι να τελειώσει επιτέλους το έργο και να φτάσει νερό στο Ηράκλειο και τον Αγιο Νικόλαο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις