Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ: Διευρύνεται η «συμμαχία προθύμων» για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών

ΗΠΑ: Διευρύνεται η «συμμαχία προθύμων» γ...

Στήριξη από αραβικές χώρες

Στήριξη για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους συγκεντρώνουν οι ΗΠΑ, εν μέσω του σοκ που έχει προκαλέσει νέος αποκεφαλισμός, ενός βρετανού πολίτη αυτή τη φορά, από τους τζιχαντιστές.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά ενθαρρυντικές» οι υποσχέσεις για στρατιωτική βοήθεια, με κάποιες χώρες να προσφέρουν ακόμα και στρατιώτες σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης .

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε, σύμφωνα με τους New York Times, ότι αρκετές αραβικές χώρες προσφέρθηκαν να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών. 

Μιλώντας στο δίκτυο CBS, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι βοήθεια πρόσφεραν χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και εκτός. 

«Υπάρχουν χώρες στην περιοχή, χώρες εκτός της περιοχής, μαζί με τις ΗΠΑ, και όλες ετοιμάζονται να συμμετέχουν σε στρατιωτική βοήθεια, σε πραγματικά πλήγματα εάν αυτό χρειαστεί» δήλωσε ο Τζον Κέρι.

Νωρίτερα, μιλώντας στο CNN, ο αρχηγός του επιτελείου του Λευκού Οίκου, Ντένις ΜακΝτόνα, ερωτήθηκε εάν θα απαιτηθούν στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος, πέρα από τις δυνάμεις των ανταρτών στη Συρία και τις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ.

«Τελικά, προκειμένου να καταστραφεί ο ISIL θα πρέπει να υπάρχει μία δύναμη, ένα αμόνι εναντίον του οποίου θα πιεστούν- ιδανικά σουνιτικές δυνάμεις» είπε ο ΜακΝτόνα.

Ο Κέρι επανέλαβε ότι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα εμπλακούν σε μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Είπε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να στείλουν στρατιωτικές μπότες στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ. «Υπάρχουν κάποιες (χώρες) που προσφέρθηκαν να το κάνουν, αλλά δεν ψάχνουμε γι' αυτό αυτή τη στιγμή» δήλωσε, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Ο Κέρι βρίσκεται στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα για την παροχή βοήθειας στην ιρακινή κυβέρνηση. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη επισκεφθεί το Ιράκ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και την Αίγυπτο σε μία προσπάθεια να βρεθεί στήριξη στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν εν μέσω του σοκ που έχει προκαλέσει νέος αποκεφαλισμός από τους τζιχαντιστές. Νέο βίντεο δείχνει τον αποκεφαλισμό του βρετανού Ντέιβιντ Χέινς. «Θα τους κυνηγήσουμε» λέει ο Ντέιβιντ Κάμερον, τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να λάβει πρόσθετα μέτρα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις