Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καλάβρυτα: Ο Δ. Κατσικόπουλος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ο Δήμος- Διαφωνεί η αντιπολίτευση

Καλάβρυτα: Ο Δ. Κατσικόπουλος αντιπρόεδρ...

Διχογνωμία μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευσης

Στις επαναληπτικές δημαιρεσίες της Κυριακής 14 Σεπτεμβρίου, στο Δήμο Καλαβρύτων, εκλέχθηκαν, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Δημήτριος Κατσικόπουλος και Γραμματέας η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος της παράταξης της πλειοψηφίας Χαρά Γεωργακοπούλου.

Ο Αντιπρόεδρος και η Γραμματέας, εκλέχθηκαν σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος και συγκεκριμένα το άρθρο 64 παρ. 4 εδαφ. β του “Καλλικράτη”.

Επίσης, εκλέχθηκαν ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, τακτικά, οι Δουκλιάς Σωτήρης, Τσιμπρής Μιχάλης, Μαγκαφάς Νίκος, Χουλιάρας Δημήτρης, Κατσικόπουλος Δημήτρης και Φιλιππόπουλος Ιωάννης και αναπληρωματικά, οι Γεωργακοπούλου Χαρά, Καρράς Βασίλης, Παπαναγιώτου Ευτυχία, Ροδόπουλος Νικόλαος και Μηλιτσόπουλος Παναγιώτης.

Επίσης, εκλέχθηκαν μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τακτικά, οι Γεωργακοπούλου Χαρά, Παπαδάτου Χρύσα, Πανουτσακοπούλου Στέλλα, Φλογεράς Ευθύμιος, Καραγιάννη – Παπαδάτου Φρόσω και Βασιλόπουλος Λεωνίδας και αναπληρωματικά οι Αναστασοπούλου – Πεντζιά Ανδριάνα, Λιακόπουλος Παναγιώτης, Τζόβολος Ευθύμιος, Κούκιος Κωνσταντίνος και Βαρβιτσιώτης Παναγιώτης.

Τέλος, εκλέχθηκαν ως εκπρόσωποι του Δήμου Καλαβρύτων, στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος, οι Ανδρέας Ζυγούρας (από την πλειοψηφία) και Νικόλαος Σφαραγκούλιας (από την μειοψηφία), ως τακτικοί και Στέλλα Πανουτσακοπούλου (από την πλειοψηφία) και Γεώργιος Γιάνναρος (από την μειοψηφία), ως αναπληρωματικοί.

Τα πρακτικά της παραπάνω εκλογής θα σταλούν για έλεγχο νομιμότητας, σύμφωνα με το νόμο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαβρύτων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, φαίνεται να παραπέμπεται το ζήτημα της εκλογής του Αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλαβρύτων.

Η επανάληψη της συνεδρίασης για την εκλογή των μελών του ΔΣ του δήμου Καλαβρύτων αλλά και των μελών των Επιτροπών, βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο όπως πληροφορείται το kalavrytanea.gr, εξακολουθεί να υπάρχει διχογνωμία ως την εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα.

Η δημοτική αρχή, επικαλούμενη σχετικό νόμο, ορίζει Αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον πρώτο σε σταυρούς της μείζονος αντιπολίτευσης, αφού η ψηφοφορία της προηγούμενης Κυριακής απέβη άγονη. (Οι αρνητικές ψήφοι, ήταν περισσότερες από τις θετικές). Συνεπώς ως αντιπρόεδρος κατά τη δημοτική αρχή, ορίζεται ο Δημήτρης Κατσικόπουλος.

Στον αντίποδα η αντιπολίτευση, επικαλείται μια πρόσφατη διάταξη, βάσει της οποίας, ακόμη και αν υπάρχουν περισσότερες αρνητικές από τις θετικές ψήφους, η συνεδρίαση δεν επαναλαμβάνεται και ορίζεται Αντιπρόεδρος και Γραμματέας τα πρόσωπα που έχουν προταθεί.

Η απόσταση που χωρίζει τις δύο παρατάξεις, φαίνεται να γεφυρωθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου η αρμόδια πλέον υπηρεσία θα κληθεί να αποφανθεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη Κυριακή,  κατά την ψηφοφορία ο Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης που είχε προταθεί για τη θέση του Αντιπροέδρου από την παράταξη Κατσικόπολου είχε λάβει 12 θετικές και 14 αρνητικές ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία, 12 θετικές και 14 αρνητικές επίσης στην δεύτερη και στην τρίτη 11 θετικές και 15 αρνητικές ψήφους.

Περισσότερες επίσης αρνητικές ψήφους είχε συγκεντρώσει και ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος που είχε προταθεί για τη θέση του Γραμματέα από την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με την εκλογή μελών των επιτροπών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις