Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Από σαράντα κύματα η νίκη (10-9) της Εθνικής επί της Ρουμανίας

Από σαράντα κύματα η νίκη (10-9) της Εθν...

Mπήκε 6άδα

Νίκη με 10-9 επί της Ρουμανίας με δραματικό μάλιστα τρόπο που την στέλνει στην πρώτη 6άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Βουδαπέστη πέτυχε η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών, με τον Πατρινό Χριστόδουλο Κολόμβο στη σύνθεσή της.

Επιτυχία που ήλθε στη λήξη και το άκουσμα της κόρνας από τη γραμματεία αγώνα, με το σουτ του Μανώλη Μυλωνάκη, που αποδείχθηκε στην κυριολεξία ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής!

Το φινάλε αλά Χίτσκοκ, πέρασε από σαράντα κύματα … Στα 2.38’ πριν το τέλος ο Ντιακόνου πετύχαινε το 4ο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωνε το 9-8 υπέρ της Ρουμανίας. Λίγο μετά (1.57’’) ο Κώστας Μουρίκης αστοχούσε σε παραπάνω, στη συνέχεια ο Βαγγέλης Δελακάς έφευγε με 3 ποινές, αλλά ο Γκιόργκε επίσης αστοχούσε (1.27’’), όπως και ο Ματέι Γκούιμαν στα 42’’. Στην κόντρα η Εθνική σκόραρε με τον Μυλωνάκη (0.28’’), στα 8’’ ο Κώστας Τσαλκάνης σταμάτησε τον Ράντου και ο Σάκης Κεχαγιάς πήρε τάιμ άουτ. Στα 2’’ από τη λήξη κερδίσαμε αποβολή (Ντιακόνου) και μέχρι οι Ρουμάνοι να καταλάβουν ο Μυλωνάκης «εκτελούσε» τον Στοϊνέσκου!

Δικαίως στο τέλος τα χαμόγελα και οι πανηγυρισμοί για την έκβαση ενός αγώνα που μπορούσε το αποτέλεσμα του να μας βάλει σε περιπέτειες.

Η Εθνική πέτυχε τα 8 από τα 10 γκολ της με πλεονέκτημα (8/15 στον παραπάνω), με 3 Ρουμάνους εκτός (Μπουσίλα, Κρέτου, Γκοάντα) για τις 15 ποινές που παραχώρησαν, ενώ οι ίδιοι σκόραραν μόλις 3 φορές σε 10 προσπάθειες τους, απόδειξη της καλής μας άμυνας στο παίκτη λιγότερο, όχι όμως και στην άμυνα του περιφερειακού σουτ.

Η σημερινή μας νίκη επί των Ρουμάνων ήταν η 2η σε ισάριθμα παιχνίδια Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (9-7 το 1995 στην Βιέννη) και η 24η συνολικά σε 87 ματς μεταξύ μας (12 ισοπαλίες, 51 ήττες)

Τα 8λεπτα: 3-2, 2-3, 2-2, 2-3

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Στοϊνέσκου, Ράντου 2, Νεγκρεάν, Ντιακόνου 4, Κρέτου 1, Μπουσίλα, Ματέι Γκούιμαν 1, Τσιοβεάνου, Γκοάντα, Γκιόργκε, Γκίμπαν, Ποποβίτσιου 1,Ντραγκουσίν

3/10 π/π, 1/1 πέναλτι, 1 φουνταριστός, 4 περιφέρεια

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Φουντούλης Ι. 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης Χρ. 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports