Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του 18ου Δημοτικού Σχολείου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του 18ο...

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος

Στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με τίτλο «cycling through times and places», το σχολείο μας, το 18ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, διοργάνωσε και πραγματοποίησε μια σειρά από ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις από τις 27 – 30 Μαΐου 2014, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα, (μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και τοπικής κοινωνίας) σε θέματα περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, κυκλοφοριακής αγωγής καθώς και στην ανάδειξη του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης.

Την Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 η Γ’ τάξη του σχολείου πραγματοποίησε εργαστήριο με θέμα «Φτιάχνουμε σχηματοποιήματα για το αγαπημένο μας ποδήλατο».

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το σχολείο το 5ο σύστημα Αεροπροσκόπων Πάτρας με τους κ.κ. Οικονόμου Νατάσα, Γαλιατσάτο Κώστα, Κασιώνη Λένα και Τζώρτζη Αναστασία οι οποίοι υλοποίησαν μία δράση στα πλαίσια της «Ecomobility» (Εκομετακίνηση - δράση σχετικά με τη βιώσιμη ενέργεια και κινητικότητα). Έκαναν ομαδικά βιωματικά παιχνίδια εμπλουτισμένα με διάφορα κινητικά τραγούδια καθώς και παιχνίδια γνώσεων με τους μαθητές των τάξεων Α’, Β’, Γ’ και Δ’ ώστε να μάθουν από τη μία τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και τα σήματα οδικής κυκλοφορίας ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια και από την άλλη, μίλησαν για τα πλεονεκτήματα του ποδήλατο και πόσο βοηθά στη φυσική μας κατάσταση.

Παράλληλα, το σχολείο επισκέφθηκαν μέλη της Enel Green Power Hellas (EGPH) η οποία υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «PlayEnergy» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από παρουσιάσεις και βιωματικά παιχνίδια για ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με την παραγωγή ενέργειας από την υδροηλεκτρική, ηλιακή, αιολική και γεωθερμική ενέργεια, αντίστοιχα.

Την Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 η Γ’ τάξη του σχολείου πραγματοποίησε εργαστήριο με θέμα «Περπατώ, ποδηλατώ και τον τόπο μου αγαπώ: Ετοιμάζουμε τις τσάντες μας για τις βόλτες μας!» και οι Α’ και Β’ τάξεις πραγματοποίησαν εργαστήριο παρασκευής υγιεινού πρωινού για όλους τους μαθητές του σχολείου.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του 11ου Γυμνασίου Πατρών κ. Ηλίας Φυκούρας μας παρουσίασε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποίησε ομάδα μαθητών του σχολείου του κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς ( 2012-2013) με θέμα «Οικομετακινήσεις - Με το ποδήλατο στο σχολείο».

Ενημερωθήκαμε για τις δράσεις που πραγματοποίησαν στα πλαίσια του προγράμματός τους και θέσαμε τα θεμέλια μελλοντικής συνεργασίας μαζί τους στον τομέα αυτό.

Το απόγευμα έγινε κλήρωση ποδηλάτου προσφορά από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και οι κ. Μαρούδας (τεχνικός συντήρησης ποδηλάτων και κ. Δημητρακόπουλος (ιδιοκτήτης μαγαζιού πώλησης & συντήρησης ποδηλάτων) παρουσίασαν τις βασικές πρακτικές συντήρησης του ποδηλάτου και ενημέρωσαν τους μαθητές για τους κανόνες ασφαλείας στη μετακίνηση με ποδήλατο στο δρόμο, ο μεν πρώτος στους μαθητές των Α’, Β’ & Γ’ τάξεων, ο δε δεύτερος στους μαθητές των τάξεων Δ’, Ε’ & ΣΤ’.

 

Ακολούθησε βόλτα 2 km με ποδήλατα στους δρόμους της γειτονιάς μας με την αρωγή μελών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών,  Διασωστών  και  Ναυαγοσωστών  του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας και δίκυκλης μοτοσυκλέτας από το τμήμα Τροχαίας Πατρών με τη συμμετοχή περίπου 130 ποδηλατιστών αποτελούμενη από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Την Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 ο καραγκιοζοπαίχτης κ. Κώστας Μακρής μας παρουσίασε την παράσταση Θεάτρου Σκιών, «Ο Καραγκιόζης, Δάσκαλος της Κυκλοφοριακής Αγωγής» που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα θέματα οδικής παιδείας και ασφάλειας.

Στην συνέχεια οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου παρουσίασαν «Η Ιστορία του Ποδηλάτου» και οι μαθητές της Γ’ τάξης παρουσίασαν την αφίσα και φυλλάδιο που είχαν ετοιμάσει για  την παγκόσμια ημέρα περπατήματος προς το σχολείο  (9 Οκτωβρίου).

Η Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014 ήταν αφιερωμένη σε θεατρικές παραστάσεις και τραγούδια σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την αγωγή υγείας. Την επιλογή των τραγουδιών επιμελήθηκε η μουσικός του σχολείου κ. Παρασκευή Ζέζα και τα τραγούδησαν οι μαθητές.

Φιλοξενήθηκαν την εκπαιδευτικό Βασιλική Ευσταθίου και τους μαθητές της Γ’ τάξης του 24ου Δ. Σχολείου Πατρών οι οποίοι μας παρουσίασαν το πρόγραμμα αγωγής υγείας που υλοποίησαν την τρέχουσα σχολική χρονιά με θέμα « Κυκλοφορώ στο δρόμο με ασφάλεια» και παρακολουθήσαμε το θεατρικό έργο «Περιπέτεια στην Τραυματούπολη».

 

Επίσης, δόθηκαν οι παρακάτω θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα από τους μαθητές του σχολείου μας: οι μαθητές της Α’ τάξης παρουσίασαν το θεατρικό «Ο Πρίγκιπας Λεμόνης & η Κρεμμύδω», οι μαθητές της Β’ τάξης παρουσίασαν το θεατρικό «Λαχανοθεραπεία», οι μαθητές της Δ’ τάξης παρουσίασαν το θεατρικό «Σταμάτης & Γρηγόρης» και οι μαθητές της Ε’ τάξης σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο Τυφλών παρουσίασαν το δρώμενο «Περπατάς, περπατώ, δυσκολεύομαι, γιατί;»

Οι υπευθύνοι του σχολείου αναφέρουν:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους γονείς του 18ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών που ανταποκρίθηκαν άμεσα καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στο να καταστεί αυτή η εβδομάδα Εκομετακίνησης μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις