Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα - Advent Technologies: Η εταιρεία που εντυπωσίασε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά - ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ

Πάτρα - Advent Technologies: Η εταιρεία ...

Πρωτοπορεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Εικόνες από την ξενάγηση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στα εργαστήρια της εταιρίας Αdvent Τechnologies , πρωτοπόρο στην τεχνολογία  κατασκευής ηλεκτροχημικών διατάξεων υψηλής θερμοκρασίας για ειδικές χρήσεις στην επεξεργασία καυσίμων, καθώς και στην τεχνολογία εύκαμπτων οργανικών υλικών για φωτοβολταϊκά συστήματα με τα τελικά προϊόντα να είναι 100% εξαγώγιμα. Συγκεκριμένα, το κύριο προϊόν της Αdvent Τechnologies η λεγόμενη διάταξη Ηλεκτροδίου-Μεμβράνης (Membrane Electrode Assembly, MEA) χρησιμοποιείται σε συστήματα που μετατρέπουν τους υδρογονάνθρακες σε ηλεκτρική ενέργεια.

 

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο κ. Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για  τις τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσει η Αdvent Τechnologies στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εταιρία έχει ξεκινήσει ως τεχνοβλαστος του Πανεπιστήμιο Πατρών και του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ και πλέον παράλληλα με το συνεχιζόμενο R&D έχει συγκεκριμένους πελάτες στις αγορές της Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας.

 

"Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι Advent Technologies θα καταστεί παγκοσμίου επιπέδου παίκτης στο συγκεκριμένο χώρο με συνεχόμενα αυξανόμενο κύκλο εργασιών.  Η παρουσία μας τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αμερική καθώς και η πρόσφατη συμφωνία για την παραγωγή υπό εκχώρηση και των αντίστοιχων προϊόντων της πολυεθνικής γερμανικής χημικής εταιρία BASF στις εγκαταστάσεις τις Advent τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό δίνουν βάση σε αυτή μας την αισιοδοξία"  αναφέρει ένας από τους συνιδρυτές της εταιρίας ο Δρ Βασίλειος Γρηγορίου, νυν Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Ε.Ι.Ε.)’

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά