Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προανήγγειλε την αυτοκτονία του στο Facebook - Τον πρόλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Προανήγγειλε την αυτοκτονία του στο Face...

Του έσωσαν τη ζωή

Άλλη μία επιτυχία κατέγραψε στο ενεργητικό της η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό τη διεύθυνση του Μανώλη Σφακιανάκη, καθώς κατάφερε να αποτρέψει μία ακόμη προαναγγελθείσα, μέσω Διαδικτύου, αυτοκτονία.

Πρόκειται για άτομο, το οποίο, μέσα από το Facebook και με ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε, εξέφραζε την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του.

Αμέσως ακολούθησε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών του διαχειριστή του συγκεκριμένου προφίλ, από την οποία εντοπίστηκε η γεωγραφική θέση του συγκεκριμένου ατόμου.
Στη συνέχεια ενημερώθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, το οποίο επικοινώνησε με τους οικείους του, αναφορικά με την επίμαχη ανάρτηση στο Διαδίκτυο, ενώ το άτομο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

Σημειώνεται ότι, από τις αρχές του έτους, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 96 υποθέσεις αυτοκτονίας, μέσω του Διαδικτύου, ενώ ο συνολικός αριθμός των αποτροπών ανέρχεται σε 947 περιστατικά, από τα οποία 15 αφορούσαν άτομα στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις