Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ιόνιο - Πελοπόννησος: Στη γειτονιά των... κροίσων! Περισσότερα απο 5 δις ευρώ οι τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή- ΔΕΙΤΕ που και απο ποιους

Ιόνιο - Πελοπόννησος: Στη γειτονιά των.....

Τα «χρυσά» projects για την απογείωση του ελληνικού τουρισμού

Επενδυτική έκρηξη αναμένεται στο τουριστικό real estate που θα μεταμορφώσει την Ελλάδα και θα ανοίξει τον δρόμο για την υποδοχή περισσότερων από 20 εκατομμύρια τουριστών τα επόμενα χρόνια.

Όπως γράφει η imerisia.gr τα σχέδια Ελλήνων και ξένων επενδυτών που βρίσκονται υπό υλοποίηση ή που πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα θα αλλάξουν τα δεδομένα στη χώρα μας, καθώς αναμένεται να αυξήσουν τον ποιοτικό τουρισμό που ζητά καλύτερες υποδομές.

Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει από τον τουρισμό των «rooms to let» και να προσελκύσει εκατομμύρια ξένους επισκέπτες που σήμερα προτιμούν πιο οργανωμένους τουριστικούς προορισμούς.

Πολυτελή ξενοδοχεία επτά αστέρων, θέρετρα και σύνθετες τουριστικές αναπτύξεις, πανάκριβες βίλες, μαρίνες για την υποδοχή τεράστιων γιοτ, γήπεδα γκολφ, συνεδριακοί χώροι, spa κ.λπ. θα φέρουν την ανατροπή στον τουρισμό και το real estate και θα ανανεώσουν την τουριστική υποδομή της χώρας.

Οι σημαντικότερες τουριστικές αναπτύξεις σχεδιάζονται στα νησιά του Ιονίου, στο Αιγαίο, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική και αναμένεται επενδυτική «φρενίτιδα» τα επόμενα χρόνια.

Οσο για τους επενδυτές που θα τοποθετήσουν στην Ελλάδα πάνω από 5 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια; Πρόκειται για Ελληνες, Κινέζους, Ρώσους, Αμερικανούς, Βρετανούς και διάφορα funds που βλέπουν ότι οι τουριστικές υποδομές στην Ελλάδα θα φέρουν τεράστια κέρδη τα επόμενα χρόνια. Αλλωστε, το 2014 αναμένονται πάνω από 18,5 εκατ. τουρίστες, ενώ οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια κάνουν λόγο για «σπάσιμο» του φράγματος των 20 εκατομμυρίων επισκεπτών και για 28 εκατ. τουρίστες από το 2018 και μετά.

Οι σημαντικότερες επενδύσεις που βρίσκονται στα «σκαριά» ή που είναι ακόμη μακέτες αλλά έχουν πολλές πιθανότητες να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια είναι:

Στη γειτονιά των Κροίσων

Μία επένδυση για πολύ πλούσιους τουρίστες έχει σχεδιάσει στο Μεγανήσι η οικογένεια Ρότσιλντ, σε έκταση άνω των 2.600 στρεμμάτων. Στόχος η ανέγερση 10-14 πολυτελών επαύλεων 1.000 τ.μ. η καθεμία, που θα αγοραστούν από Κροίσους και αστέρες του Χόλιγουντ. Αμπράμοβιτς, Ν. Κίντμαν και άλλοι celebrities έχει ακουστεί ότι είναι στους ενδιαφερόμενους. Στην ίδια περιοχή, στα γειτονικά νησάκια «Αρκούδι» και «Κυθρός» υπάρχουν σχέδια για τουριστικές υποδομές υψηλών προδιαγραφών. Για τον Κυθρό έχει ακουστεί η μετατροπή του σε παραθεριστικό προορισμό με την κατασκευή περιορισμένου αριθμού εξοχικών, γηπέδου γκολφ εννέα οπών, καθώς κι ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων που θα διαθέτει και κέντρο θαλασσοθεραπείας, spa κ.λπ.

100 εκατ. ευρώ στο Costa Navarino

Η επόμενη φάση της ανάπτυξης του συγκροτήματος της Costa Navarino

«Αραβικό» θέρετρο στην Οξυά

Ο Εμίρης του Κατάρ Αλ Θάνι προωθεί την κατασκευή ενός παγκόσμιου τουριστικού και πολιτιστικού προορισμού στο μικρό νησάκι του Ιονίου.

Η επένδυση θα φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ και προβλέπει την ανάπτυξη 2 πολυτελών ξενοδοχείων, δύο τουριστικών χωριών, οικισμού καλλιτεχνών, μαρίνας, υδατοδρομείου, μουσείων.

Η Οξυά, εφόσον προχωρήσει το έργο, θα μπορεί να προσελκύσει

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά