Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Πραξικόπημα" καταγγέλλουν 4 μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ

Πάτρα: "Πραξικόπημα" καταγγέλλ...

Κάνουν λόγο για προεδρείο μειοψηφίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν 4 μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας καταγγέλλουν "πραξικόπημα" στην συγκρότηση του προεδρείου. Όπως υποστηρίζουν ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ έφτιαξαν προεδρείο με 5 ψήφους σε σύνολο 11 μελών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των κ.κ. Μιχάλη Αναγνωστόπουλου, Κώστα Γιαννάκενα, Βαγγέλη Πασσά και Θόδωρου Σταμούλη, έχει ως εξής:

"Με πρωτοφανή μεθόδευση για τα συνδικαλιστικά χρονικά της Πάτρας η ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) και η ΔΑΚΕ συγκρότησαν προεδρείο μειοψηφίας στην ΑΔΕΔΥ Αχαΐας με 5 ψήφους σε σύνολο 11 μελών παραβιάζοντας κάθε αρχή του καταστατικού της και κάθε αρχή δημοκρατικής λειτουργίας των συλλόγων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συγκεκριμένα η ΔΗΣΥ (Απ. Αθανασόπουλος, Γρ. Ευαγγελάτος, Ηλ. Σκεπετάρης) και η ΔΑΚΕ (Χρ. Σουγλέρης, Βασ. Βενέρης) σε σύνολο 11 μελών και παρόντων 10 αποφάσισαν ότι αποτελούν την πλειοψηφία και «συγκρότησαν» προεδρείο με πέντε ψήφους έναντι τριών υπέρ του Σταμούλη και 2 λευκών της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ).

Η πραξικοπηματική ενέργεια των ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης για το συνδικαλιστικό κίνημα και ανοίγει τον δρόμο για πρακτικές επικίνδυνες στα σωματεία και στους συλλόγους των δημοσίων υπαλλήλων, αφού οι παραβιάσεις των καταστατικών θα είναι κατά το δοκούν κάποιων παρατάξεων.

Η πολιτική διάσταση τέτοιων πραξικοπημάτων στα σωματεία έρχεται σε αντίθεση και με το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ (άρθρο 16, παρ. 3 όπου «Η εκλογή για τις θέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού [του προεδρείου] απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών της Ε.Ε.») και καταδεικνύει τις μεθόδους και το απύθμενο θράσος των συνδικαλιστικών παρατάξεων του εξουσιαστικού μπλοκ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να γαντζώνονται στην ηγεσία των συλλόγων.

Οι παρατάξεις «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παρέμβαση» και «Συσπείρωση για την Ανατροπή» μετά το τέλος της ψηφοφορίας για πρόεδρο καταγγείλαμε το πραξικόπημα και αποχωρήσαμε μη νομιμοποιώντας τις ενέργειές τους. Απορία προκαλεί η στάση της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) που ψήφιζε λευκό και για τις πέντε θέσεις του προεδρείου νομιμοποιώντας τις ενέργειες των κυβερνητικών παρατάξεων, ψελλίζοντας στο τέλος ότι υπάρχει ζήτημα τυπικότητας δεχόμενο όμως την συγκρότηση (;;;).

1.    Καλούμε τα σωματεία και τους συλλόγους των δημοσίων υπαλλήλων να καταδικάσουν με αποφάσεις τους τις πραξικοπηματικές ενέργειες συγκρότησης του Νομ. Τμήματος Αχαΐας.

2.    Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τους 4 Γενικούς Συμβούλους του νομού σ’ αυτήν να πάρουν θέση και να μην αναγνωρίσουν τη συγκρότηση.

3.    Καλούμε την ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) να πάψει να στηρίζει τέτοιες ενέργειες και να καταδικάσει το πραξικόπημα στην ΑΔΕΔΥ Αχαΐας

• Τα πραξικοπήματα του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν νομιμοποιούνται στην συνείδηση των εργαζομένων.

• Δεν αναγνωρίζουμε τέτοια παράνομη και αντικαταστατική συγκρότηση.

• Καλούμε τους δημοσίους υπαλλήλους, παρά τις παράνομες μεθοδεύσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να πάρουν μέρος στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.

Τα μέλη του Νομ. Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αχαΐας:

1. Αναγνωστόπουλος Μιχάλης [ΟΤΑ, Συσπείρωση για την Ανατροπή]
2. Γιαννάκενας Κώστας [ΕΙΝΑ, Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παρέμβαση]
3. Πασσάς Βαγγέλης [ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ, Συσπείρωση για την Ανατροπή]
4. Σταμούλης Θόδωρος [Α’ ΕΛΜΕ, Αγωνιστική Συνδικαλιστική Παρέμβαση]"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις