Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ανοίγουν» 12.000 θέσεις εργασίας - Επιδοτούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις για να προσλάβουν ανέργους 25-66 ετών

«Ανοίγουν» 12.000 θέσεις εργασίας - Επιδ...

18 ευρώ την ημέρα η επιδότηση για την απασχόληση ανέργων

Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη 12.000 ανέργων ηλικίας 25 - 66 ετών, με κίνητρο την ημερήσια επιδότηση 18 ευρώ το άτομο για διάστημα ενός χρόνου, προκηρύσσει αμέσως μετά το Πάσχα ο ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα που, όπως αποκαλύπτει στην «Η» ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, αποφασίστηκε να «τρέξει» συμπληρωματικά, καθώς το προηγούμενο που είχε προκηρυχθεί για 10.000 θέσεις «απορροφήθηκε» μέσα σε μόλις τρεις ημέρες από 1.500 επιχειρήσεις οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής! Την επαναπροκήρυξη του προγράμματος ενέκρινε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευρύνοντας, υπέρ των νέων σε ηλικία, τους άνεργους που θα μπορούν να προσληφθούν (θα αφορά ηλικίες από 25 ετών και όχι από 30 ετών, όπως προέβλεπε το προηγούμενο πρόγραμμα). Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις οι οποίες, στο τρίμηνο που προηγείται, δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους και δεν έχουν μετατρέψει το καθεστώς απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή σε «εκ περιτροπής» εργασία. Με την επιδότηση των 18 ευρώ την ημέρα, το πρόγραμμα «καλύπτει» μεγάλο μέρος του μισθού για πλήρη απασχόληση (έως 450 ευρώ τον μήνα) και ο κάθε εργοδότης θα συμπληρώνει την αμοιβή του ανέργου με ελάχιστη αμοιβή τα 586 ευρώ για άγαμο χωρίς προϋπηρεσία και με πλήρη ασφάλιση.

Νέοι και μακροχρόνια άνεργοι
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, θα ακολουθήσουν στοχευμένα προγράμματα ειδικά για τους νέους (οι οποίοι έχουν ποσοστά ανεργίας έως 60%) και τους μακροχρόνια άνεργους που αυξάνονται και έχουν φτάσει να αποτελούν το 50% των ανέργων. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον μήνα Φεβρουάριο που καταγράφουν αύξηση των μακροχρόνια ανέργων κατά 91.008 άτομα (+22,6%) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, όταν ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον Οργανισμό ανέργων αυξήθηκε, στο ίδιο χρονικό διάστημα, κατά 0,76% ή κατά 8.062 άτομα (1.062.717 άτομα από 1.054.655). Οι αναζητούντες εργασία μακροχρόνια άνεργοι είναι 431.523 σε σύνολο 857.448, δηλαδή το 50,33%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις