Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Αποκλείστηκε με 3-0 ο Ολυμπιακός από τη Μάντσεστερ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Αποκλείστηκε με 3-0 ο Ολυμπιακός από τη ...

Ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν κατόρθωσε να πετύχει το «χρυσό» γκολ

Άδοξο αποκλεισμό από την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε ο Ολυμπιακός, που πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο στο «Όλντ Τράφορντ» καθώς και μια  αμφισβητούμενη διαιτητική απόφαση στην ήττα με 3-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που με χατ-τρικ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε σημαντικές ευκαιρίες αλλά δεν κατόρθωσε να πετύχει το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης, που θα ήταν επισφράγισμα και ανταμοιβή της μεγάλης προσπάθειας των παικτών του Μίτσελ, που συνολικά στάθηκαν ισάξια αν όχι καλύτερα στις δύο συναντήσεις με την περίφημη αγγλική ομάδα.

Με τον Κάιπερς να μοιράζει εύκολα τις κίτρινες κάρτες στους παίκτες του Ολυμπιακού ξεκίνησε ο αγώνας, καθώς μόλις στο 10ο λεπτό Μανωλάς και Ντομίνγκες είχαν ήδη σημειωθεί στο μπλοκάκι του Ολλανδού διαιτητή, συμπληρώνοντας έτσι τον αριθμό που εξασφάλιζε την απουσία τους από το επόμενο παιχνίδι εφόσον η ομάδα τους προκρινόταν!

Η πρώτη ουσιαστική απειλή και αξιόλογη φάση στην αναμέτρηση ανήκε στους φιλοξενούμενους αλλά ο Πέρες έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Ντε Χέα στο 15΄, ύστερα από την προσπάθεια και την πάσα του Κάμπελ.

Στο 18΄ η Γιουνάιτεντ «απάντησε» με δοκάρι σε κεφαλιά του Ρούνεϊ και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπιόρν Κάιπερς έδειξε πολύ εύκολα τα 11 μέτρα, σε μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Φαν Πέρσι, ο οποίος νίκησε τον Ρομπέρτο (24΄) για το 1-0.

Στο 34΄ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Εβρά, για να φτάσει ο αγώνας στο 40ό λεπτό και να χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» την τεράστια ευκαιρία να ρίξουν τη Γιουνάιτεντ στο «καναβάτσο»: σε ταχύτατη αντεπίθεση ο Πέρες έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ντε Χέα απέκρουσε την κεφαλιά του Φουστέρ και στη συνέχεια με έκταση του ποδιού έβγαλε σε κόρνερ το πλασέ του Ντομίνγκες στη δεξιά γωνία του.

Αντί για το 1-1, λοιπόν, η αγγλική ομάδα πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ήδη ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα με σκόρερ και πάλι τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ρούνεϊ μπήκε άνετα στην περιοχή του Ολυμπιακού, αφού οι παίκτες και δη οι αμυντικοί του Μίτσελ βρίσκονταν πάντα ένα βήμα στη φάση, «έκοψε» την μπάλα στο πέναλτι και ο Ολλανδός νίκησε από κοντά τον Ρομπέρτο.

Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μόιες έφτασε σε σκορ πρόκρισης στο 51ο λεπτό, με τον χαρισματικό επιθετικό των «κόκκινων διαβόλων» να φτάνει στο χατ-τρικ όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε «όρθιο» τον Ρομπέρτο για το 3-0. Στο 56΄ ο Πέρες, ο οποίος στην τελική προσπάθεια θύμιζε ερασιτέχνη, έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν μόνος (από γέμισμα του Ντομίνγκες) σούταρε άουτ.

Μετά το 0-3 ο Ολυμπιακός θαρρείς και απελευθερώθηκε, αφού δεν είχε πια να χάσει τίποτα. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν αρκετά μέτρα στο γήπεδο, την ώρα που η Γιουνάιτεντ άρχισε να παίζει συντηρητικά για να μη δεχθεί κάποιο γκολ που θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραίο.

Ένα αριστερό βολέ του Ντομίνγκες έφυγε πάνω από το δοκάρι του Ντε Χέα (63΄), το πλασέ του Φουστέρ μπλόκαρε ο Ισπανός πορτιέρε (66΄), ενώ στο 79΄ ο εκπληκτικός «Τσόρι» νικήθηκε πάλι από τον Ντε Χέα, σε φάσεις που ο Ολυμπιακός δημιουργούσε… εμφράγματα στο «Όλντ Τράφορντ» έχοντας κυριαρχήσει πλήρως στον αγωνιστικό χώρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports