Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Kινέζικα λάχανα, Ιταλικά ραδίκια και λαχανάκια Βρυξελλών "ταξιδεύουν" με Κρητικό διαβατήριο!

Kινέζικα λάχανα, Ιταλικά ραδίκια και λαχ...

Ο λόγος για το brand name «ΚΡΗΤΗ» που έλαβαν πρόσφατα 161 προϊόντα του νησιού

Aκούγεται ίσως περίεργο αλλά είναι αληθινό. Κινέζικο λάχανο, ραδίκι Ιταλίας και λαχανάκια Βρυξελλών ετοιμάζονται να «ταξιδέψουν» στο εξωτερικό με Κρητικό διαβατήριο. Ο λόγος για το brand name «ΚΡΗΤΗ» που έλαβαν πρόσφατα 161 προϊόντα του νησιού μετά από διαδικασίες που έγιναν με την ευθύνη της Περιφέρειας ώστε τα είδη που θα εξάγονται να έχουν ... ταυτότητα!

Τα τρία προϊόντα περιλαμβάνονται στον κατάλογο που 26 συνολικά προϊόντων που πιστοποιήθηκαν για λογαριασμό της εταιρείας «Βιολογική Αναπτυξιακή Μεσαράς» που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Τυμπακίου και συνεργάζεται με δεκάδες παραγωγούς από όλα το νησί και εξάγει το 60% ως 70% των προϊόντων της στο εξωτερικό (Γερμανία, Αυστρία και Κύπρο) ενώ τα υπόλοιπα διακινεί στην εσωτερική ελληνική αγορά.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο irakliolive για λογαριασμό της εταιρείας ο κ.Μανώλης Αγγελιδάκης πρόκειται για προϊόντα που παράγονται στην Κρήτη και κυρίως στην πεδιάδα της Μεσαράς. Μπορεί να έλκουν την καταγωγή τους αλλά και την ονομασία τους από άλλες χώρες του κόσμου ωστόσο παράγονται στην Κρήτη και με αυτήν την έννοια είναι Κρητικά προϊόντα όσο είναι οι ντομάτες, τα αγγούρια και όλα τα υπόλοιπα. Άλλωστε στο εμπόριο των κηπευτικών της Κρήτης οι αγρότες παράγουν ότι ζητά η αγορά. Και τα τρία προαναφερόμενα προϊόντα έχουν ζήτηση στην Ευρώπη ενώ η εύφορη Κρητική γη παράγει τα πάντα.

Η ΒΙΑΝΑΜΕ αποτελεί ένα δίκτυο παραγωγών που συνεργάζονται συντονισμένα σε όλο το νησί της Κρήτης, με στόχο τη σταθερή και οργανωμένη παραγωγή και διάθεση υψηλής ποιότητας πιστοποιημένων προϊόντων βιολογικής γεωργίας με τα αυστηρά ευρωπαϊκά κριτήρια, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις