Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ανοδικά αλλά και νευρικά κινείται το Χρηματιστήριο

Ανοδικά αλλά και νευρικά κινείται το Χρηματιστήριο

Συνεχείς αυξομειώσεις στο εύρος ανόδου

Αντέδρασε ανοδικά η Αθήνα στα επίπεδα των 1130 μονάδων και σήμερα φαίνεται ότι, κινείται πάλι αντίθετα με ότι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες του Νότου, δείχνοντας ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση.


Η νευρικότητα είναι και πάλι παρούσα με διακυμάνσεις.

Η χθεσινή πτώση ύστερα από σημαντικά κέρδη δεν υπαγορεύθηκε μόνο από το κλίμα της αστάθειας που αρχίζουν να νιώθουν οι ξένοι επενδυτές, αλλά και από το γεγονός ότι, είμαστε πλέον μια αναδυόμενη αγορά, μ όλα τα χαρακτηριστικά της.

Όταν λοιπόν η Τουρκία έχει στάθμιση 30 στα 100 ευρώ και η Ελλάδα 3,5 στα 100 ευρώ, πραγματοποιείται αναλογικά μια μείωση στα χαρτοφυλάκια.

Αν η Τουρκία λόγω της πτώσης φθάσει στο 20 από 30, τότε αναλογικά μειώνεται και το 3,5 της μικρότερης Ελλάδας. Η διαδικασία υπάρχει και αντίστροφα, ενώ οι πιέσεις στην Ελλάδα ενισχύθηκαν και από το γεγονός ότι, η αγορά είχε πραγματοποιήσει ένα γρήγορο ράλι 11,5% που κατέστησε ορισμένες μετοχές ακριβές.

Σε ότι αφορά τους πολιτικούς φόβους οι επενδυτές προβληματίζονται κυρίως από την δύναμη και την ισχύ της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, αν μπορεί να νομοθετήσει και να περάσει ένα νόμο. Χθες ο νόμος για την πώληση του ΑΔΜΗΕ υπερψηφίστηκε με 151 ψήφους.

Η ερχόμενη διαδικασία θα είναι πιθανότατα ο νόμος για τις τράπεζες και την Eurobank -αν και έχει γίνει σαφές πως χρειάζεται ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα.

Οριακή άνοδος και νευρικότητα
Μετά το αρχικό άνοιγμα με κέρδη έως 0,70% η άνοδος εξαφανίστηκε από την έλλειψη αγοραστών.

Αλλά μέσα σε λίγα λεπτά ο Γενικός Δείκτης άλλαξε και πάλι πρόσημο κινείται στις 1126 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,02%. Με πτώση 1,27% η ΓΕΚ- ΤΈΡΝΑ στα 3,11 ευρώ.

Πτώση 0,54% για την ΔΕΗ στα 9,20 ευρώ. Οριακή άνοδος στον ΟΤΕ με πτώση 0,10% στα 10,06 ευρώ. Πτώση 1,05% στον ΟΠΑΠ στα 9,40 ευρώ.

Οριακά κέρδη 0,32% στην μετοχή της Εθνικής στα 3,17 ευρώ. Κέρδη 1,80% για τον ΟΛΠ. Με άνοδο 2,78% τα Σωληνουργεία Κορίνθου στα 1,85 ευρώ -μετά από σημαντική πτώση. Πτώση 1,11% για την Alpha Bank στα 0,62 ευρώ και 0,63% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,60 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά