Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανώνυμος Αγρινιώτης βράβευσε αριστούχα μαθήτρια

Ανώνυμος Αγρινιώτης βράβευσε αριστούχα μαθήτρια

Καθιέρωσε χρηματικό έπαινο 1.000 ευρώ

Καθιέρωσε χρηματικό έπαινο 1.000 ευρώ για τους πρωτεύσαντες των παιδαγωγικών σχολών. Τον χρηματικό έπαινο θεσμοθέτησε Αγρινιώτης, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, και παραδίδεται στον μαθητή ή μαθήτρια γενικού λυκείου του Αγρινίου που θα πετύχει τον υψηλότερο βαθμό εισαγωγής σε κάποιο από τα παιδαγωγικά τμήματα της Ελλάδας.

Με βαθμό πρόσβασης 17,85 η Ελεάννα όχι μόνο έπιασε τη σχολή της επιθυμίας της, αλλά χωρίς καν να το γνωρίζει, κέρδισε και τον έπαινο του άγνωστου δωρητή.

Η μαθήτρια βραβεύτηκε σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο «Άνεσις», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Τον χρηματικό έπαινο των 1.000 ευρώ παρέδωσε ο κ. Μπίτσης, πρώην διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, του οποίου μαθήτρια ήταν μέχρι τον περασμένο Μάιο η Ελεάννα.

Το Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ήταν ανέκαθεν ο στόχος της Ελεάννας, και για να τον πετύχει χρειάστηκε να παλέψει σκληρά και να προσπαθήσει πολύ. Η τελευταία χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη γι’ αυτήν και απαιτούσε πολύ διάβασμα. Καθώς όμως από μικρή ήξερε ότι αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή της ήταν να γίνει δασκάλα, έθεσε τον στόχο της, προσηλώθηκε σ’ αυτόν και τον πέτυχε. Η βράβευσή της, ειδικά με τον ανέλπιστο τρόπο που έγινε, αποτελεί μια από τις καλύτερες επιβραβεύσεις που θα μπορούσε να έχει για τους κόπους και τις θυσίες που έκανε όλη τη σχολική χρονιά που πέρασε.

Τώρα, βρίσκεται ήδη στον δεύτερο μήνα των μαθημάτων της ενώ έχει ήδη κάνει τις πρώτες παρέες στην πόλη την οποία επέλεξε για να περάσει τα φοιτητικά της χρόνια. Αν και με τον βαθμό που είχε θα μπορούσε να είχε περάσει και στο Παιδαγωγικό της Αθήνας, επέλεξε την Θεσσαλονίκη «γιατί είναι μια υπέροχη πόλη», όπως μας είπε. Τα μαθήματα που παρακολουθεί στο πρώτο εξάμηνο είναι περισσότερο εισαγωγικά, έχουν καταφέρει όμως να της κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Αν και είναι νωρίς ακόμα όπως παραδέχεται η ίδια, σκοπεύει τελειώνοντας τις σπουδές της να πραγματοποιήσει κάποιο μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή, αφού όπως μας είπε αγαπάει πάρα πολύ τα παιδιά.

Τόσο η ίδια όσο και οι γονείς της είναι συγκινημένοι από τη βράβευση αυτή. Οι γονείς της θέλησαν να ευχαριστήσουν τον ανώνυμο «ευεργέτη» τους, αφού όπως μας είπαν «Το ποσό αυτό ήταν μια ανάσα για εμάς».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις