Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή στο θέατρο Αμιράλ για Νίνα Λοτσάρη, Μάρθα Καραγιάννη και Μίνα Ορφανού

Πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή στο θέατρο Α...

Παίζουν στην παράσταση του Γιώργου Βάλαρη «Η Μαμά είπε μη..!»

Αυτή την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα της παράστασης όπου θα πρωταγωνιστήσουν η δημοφιλής βετεράνος ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη και η Πατρινή σοπράνο, ηθοποιός και σώουγούμαν Νίνα Λοτσάρη. Τίτλος της πολυαναμενόμενης παράστασης «Η Μαμά είπε μη..!»

Η παράσταση θα ανέβει στην κεντρική σκηνή του θεάτρου ΑΜΙΡΑΛ στην οδό Αμερικής 10, στην Αθήνα. «Η Μαμά είπε μη…» αποτελεί το νέο έργο των Στέλιου Παπαδόπουλου - Γιώργου Βάλαρη, σε σκηνοθεσία του ίδιου του Γιώργου Βάλαρη.

Πρόκειται για μία σύγχρονη, σπονδυλωτή μουσική κωμωδία, με την κυρίαρχη «μητρική φιγούρα» να ξεδιπλώνει διαφορετικές μικρές ιστορίες, σαν ένα «ταξίδι μνήμης» στη ζωή και τις σχέσεις της -με τους άλλους και τον εαυτό της κυρίως- με διάθεση κριτική, νοσταλγία αλλά και έντονο αυτοσαρκασμό.

Η μοντέρνα συγγραφική και σκηνοθετική γραμμή της παράστασης, παρουσιάζει με έναν σουρεαλιστικό τρόπο τις αυτοβιογραφικές σκηνές, με τις αρχέτυπες συγκρούσεις των «θέλω» με τα «πρέπει», του «συνειδητού» με το «υποσυνείδητο» και του «σήμερα» με το «χθες», δημιουργώντας στιγμές κωμικής κορύφωσης αλλά και συγκινησιακής φόρτισης στον θεατή, που αναγνωρίζει εύκολα στα πρόσωπα του έργου, τον ίδιο του τον εαυτό.

Εννέα ιστορίες για τη ζωή , τον έρωτα, τις σχέσεις, την οικογένεια, το γάμο, την «καψούρα», τη «διαφορετικότητα» της γυναίκας και του άντρα, διαποτισμένες με τραγούδι , χορό και video art, μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας…

Τον καταλυτικό στην εξέλιξη και τροπή του έργου, ρόλο της «μαμάς», ερμηνεύει η σπουδαία πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου Μάρθα Καραγιάννη με τα πενήντα και πλέον χρόνια καριέρας, που μετά από ολιγόχρονη απουσία, επιστρέφει δυναμικά σε κεντρική Αθηναϊκή σκηνή.

Μαζί της θα είναι η Νίνα Λοτσάρη που φέτος δοκιμάζεται σε κάτι διαφορετικό, η Μίνα Ορφανού, η οποία είχε διακριθεί με την εξαιρετική ερμηνεία της στην τολμηρή ταινία «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα, η Λιλή Τσεσματζόγλου και ο Αιμίλιος Ράφτης.

Οι φωτό είναι από το σάιτ newsbeast.gr.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight