Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανέστειλαν την απεργία τους οι καθηγητές - Κατάληψη σε 26 σχολεία στην Αχαΐα - Σε παράταση του έτους προσανατολίζεται το Υπουργείο

Ανέστειλαν την απεργία τους οι καθηγητές...

Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας μπαίνουν από την Πέμπτη τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας καθώς οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις

Η λήξη της κινητοποίησης αποφασίστηκε την Τετάρτη από τους προέδρους των ΕΛΜΕ κι έπειτα από οκτώ ημέρες απεργίας. Στη μαραθώνια συνεδρίαση, 30 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό και 17 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης. Από την άλλη πλευρά, 12 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης νέας πενθήμερης απεργίας και 5 υπέρ μιας νέας 48ωρης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή τις πρώτες ημέρες. Στη συνέχεια, ωστόσο, κατακόρυφη πτώση κυρίως λόγω της οικονομικής κόπωσης των απεργών.

Την ίδια στιγμή, περίπου 100 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα παρατείνεται το σχολικό έτος για τους μαθητές των σχολείων που καταλαμβάνονται για περισσότερες από τρεις ημέρες.

Στην Πάτρα χθες μειώθηκε ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων από τα 29 στα 26. Η ΕΛΜΕ Αχαΐας στη συνεδρίασή της για το μέλλον των κινητοποιήσεων ψήφισε λευκό ως προς την παράταση της απεργίας, ενώ συνεχίζει τον αγώνα με άλλες μορφές.

Παρέμβαση έκανε για το θέμα των καταλήψεων και των κινητοποιήσεων των καθηγητών η Ένωση Συλλόγων Γονέων των Σχολείων Δήμου Πατρέων. Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τόνισε:

« Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Πατρέων τάσσεται αλληλέγγυο στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών, όσο έχουν στόχο τη βελτίωση των συνθηκών της παρεχόμενης εκπαίδευσης, για ένα δημόσιο, δωρεάν και ενιαίο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Γι αυτό καλούμε  τους γονείς να δραστηριοποιηθούν στους συλλόγους γονέων και να απαιτήσουν μέσα από τις συνελεύσεις τους τη λύση των προβλημάτων,  προφυλάσσοντας  τους σχολικούς χώρους,  μαζί με τους  εκπαιδευτικούς και τους  μαθητές,  από  ξένα και πιθανώς φασιστικά και  ναζιστικά  στοιχεία εκτός της σχολικής κοινότητας, που προετοιμάζονται για να δημιουργήσουν προβλήματα με σοβαρό αντίκτυπο σε όλη τη κοινωνία.

 

Παράλληλα θα πρέπει οι γονείς να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με  τα παιδιά μας,  για να μην χρησιμοποιηθούν ως πολιορκητικός κριός εξυπηρέτησης των πολιτικών ή κομματικών επιδιώξεων του οποιουδήποτε φορέα με αφορμή τη συγκεκριμένη συνδικαλιστική κινητοποίηση και να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που τους καλούν να απαξιώσουν το σχολείο, κάνοντας καταλήψεις, οι οποίες λειτουργούν τελικά σε βάρος των μαθητών και  κυρίως των οικονομικά αδύνατων, που  οι γονείς τους δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα οικονομικά για φροντιστηριακή ενίσχυση».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις