Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Νοικιάζεις σπίτι σε έναν και βρίσκεις μέσα δέκα" - Οικογένειες κάτω από την ίδια στέγη λόγω κρίσης

Πάτρα: "Νοικιάζεις σπίτι σε έναν κα...

Οι φόροι την ίδια ώρα "γονατίζουν" τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Η εξασφάλιση στέγης σε καιρούς κρίσης αποτελεί μείζον ζήτημα και στην Πάτρα. Όπως αναφέρει στο thebest.gr η Κυριακή Αθανασιάδη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων νομού Αχαΐας η συγκατοίκηση αποτελεί λύση ανάγκης όχι μόνο για φοιτητές που έρχονται στην πόλη για σπουδές αλλά και για οικογένειες, κυρίως αλλοδαπών, άπό την Αλβανία και αλλού.

"Νοικιάζεις σπίτι σε έναν και βρίσκεις δέκα" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει ολόκληρες οικογένειες αναγκάζονται να μοιράζονται την ίδια στέγη καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, ενώ παράλληλα υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των ενοικίων. Αρκετοί ενοικιαστές δυσκολεύονται να καταβάλουν το μίσθωμα. Γι΄αυτό και νέοι άνθρωποι, που είχαν αυτονομηθεί αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πατρική εστία.

Από την άλλη πλευρά το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος αφορά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων ως προς την καταβολή των φόρων που το επιβαρύνουν και οι οποίοι διαρκώς αυξάνονται.

Εκτός όλων των άλλων υπάρχει προσανατολισμός για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων. Σεισμόσημο για τα ακίνητα  προωθεί η τρόικα σύμφωνα με το Έθνος.

Η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές) θα επιφέρει νέα βάρη στους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει στα όρια της φοροδοτικής τους ικανότητας εξαιτίας της πληθώρας φόρων και τελών που τα βαρύνουν.

"Δεν αντέχουμε άλλο. Κανείς δεν αντέχει να πληρώσει σε αυτή την κρίση. 'Ήδη υπάρχουν φορολογούμενοι που δεν πληρώνουν. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος" σχολιάζει η κ. Αθανασιάδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις