Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το «Πλήρωμα 94» στο Κέντρο Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους

Το «Πλήρωμα 94» στο Κέντρο Πληροφόρησης ...

Την περασμένη Κυριακή

Στο Πουρναρόκαστρο βρέθηκε την περασμένη Κυριακή μια πολυμελής παρέα από την Πάτρα προκειμένου να βρεθεί στη φύση και να θαυμάσει τη θέα, κυρίως όμως να επισκεφτεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού Όρους της Α.Δ.Ε.Π. και να ενημερωθεί σχετικά.

Ο λόγος για 50 μέλη και φίλους του δραστήριου πολιτιστικού σωματείου «Πλήρωμα 94», ανθρώπους όλων των ηλικιών, που συναντήθηκαν το πρωί της Κυριακής σε κεντρικό σημείο της Πάτρας και κατόπιν οδήγησαν τα μόλις 14 χιλιόμετρα που χωρίζουν την πόλη από το Πουρναρόκαστρο. Εκεί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και –με ξεναγούς τους τον προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΑΔΕΠ Κωνσταντίνο Κωνσταντακόπουλο και τον συνεργάτη του Ηλία Καραχάλιο απήλαυσαν την ξενάγηση στο Κέντρο με τις θεματικές του ενότητες και το ενημερωτικό βίντεο, τη διαδρομή ως την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, τον κοντινό αρχαιολογικό χώρο και το εκεί σωζόμενο κάστρο, καθώς και την υπέροχη προς τη θάλασσα θέα.

Οι εξειδικευμένοι ξεναγοί της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν στις ερωτήσεις των επισκεπτών και να τους παρουσιάσουν, μέσω των γνώσεών και εμπειριών τους και με χρήση του διαθέσιμου οπτικοακουστικού υλικού, στοιχεία που αφορούν την ιστορία του Παναχαϊκού Όρους, τη χλωρίδα, την πανίδα, τα οικοσυστήματα και την πολιτιστική παράδοση.

Η συντροφιά περπάτησε κατόπιν, για ένα 35λεπτο, ακολουθώντας ένα επιλεγμένο μονοπάτι μέσα στο βουνό, το οποίο οδηγεί σε ένα σπάνιας ομορφιάς πλατανόδασος, όπου και η εκδρομή συνεχίστηκε με ένα υπαίθριο πικ-νικ, τραγούδι, κέφι και διασκέδαση μέχρι αργά το απόγευμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις