Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νικολόπουλος: Η Αχαΐα και η Ελλάδα ολόκληρη, αποχαιρετούν τον Γρηγόρη Σολωμό

Νικολόπουλος: Η Αχαΐα και η Ελλάδα ολόκλ...

"Όλοι ξέρουν πως ο Γρηγόρης Σολωμός, σχεδόν αφιέρωσε τη ζωή του σε δύο τομείς: Στην Ιατρική Επιστήμη και στην Κοινωνική Ασφάλιση"

Ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, πληροφορούμενος τον θάνατο του πρώην Υφυπουργού, Γρηγόρη Σολωμού, δήλωσε:

«Η Αχαΐα και η Ελλάδα ολόκληρη, αποχαιρετούν τον Γρηγόρη Σολωμό.

Με πολύχρονους και πολυποίκιλους αγώνες από τις δημόσιες θέσεις που υπηρέτησε, προήγαγε με πάθος τις ιδέες του, με τις οποίες πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι μπορεί να συμφωνούσαν ή να διαφωνούσαν, όλοι όμως αναγνώριζαν ότι στο υπόβαθρό τους βρισκόταν το πάθος του εκλιπόντα για γενικότερη «υγεία» στην δημόσια ζωή και στο κράτος, κυρίως όμως στα δημόσια αγαθά της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όλοι ξέρουν πως ο Γρηγόρης Σολωμός, σχεδόν αφιέρωσε τη ζωή του σε δύο τομείς: Στην Ιατρική Επιστήμη και στην Κοινωνική Ασφάλιση, που αποτέλεσαν και το επίκεντρο της πολιτικής του δράσης, είτε ως Υφυπουργός Υγείας, είτε ως Διοικητής του ΙΚΑ.

Όλοι ξέρουν επίσης, ότι εάν είχαν εφαρμοστεί στο σύνολό τους οι πολιτικές που εισήγαγε ο Γρηγόρης Σολωμός, χωρίς να εμποδιστούν από διακομματικούς λαϊκισμούς και κοντόφθαλμους τακτικισμούς, ο χώρος της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης θα ήταν πολύ πιο ισχυρός και ωφέλιμος για το σύνολο του λαού στα χρόνια που ακολούθησαν.

Ακόμα, είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι εάν σήμερα, οι χώροι της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης υπερασπίζονταν από προσωπικότητες του ύψους του Γρηγόρη Σολωμού, θα υπήρχαν στεντόρειες και μαχητικές φωνές που δεν θα επέτρεπαν την μνημονιακή άλωση αυτών των δημοσίων αγαθών.

Ο Γρηγόρης Σολωμός, αν και επί σειρά ετών πολιτικός αντίπαλος, με τίμησε με την φιλία του και υπήρξε ένας πολύτιμος δάσκαλος και συμβουλάτορας. Και ως ελάχιστο κατευόδιο θέλω να ξέρει πως ήταν τιμή μου που στάθηκα απέναντί του στην πολιτική κονίστρα, κυρίως όμως ήταν τιμή μου που στάθηκα δίπλα του στους αγώνες για την Αχαΐα και σε όλους τους δημοκρατικούς αγώνες, όπου έννοιες όπως “πατρίδα” και “λαός” ξεπερνούν τα κομματικά σύνορα.

Για τον ευπατρίδη που έφυγε, αφήνοντας μας ακόμα πιο φτωχούς σε αυτούς τους φτωχούς καιρούς, τα θερμά μου συλλυπητήρια στα αγαπημένα του πρόσωπα».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις