Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καμπανάκι από Νταβλούρο στον Βρούτση

Καμπανάκι από Νταβλούρο στον Βρούτση

Κινδυνεύει ο θεσμός των ΚΕΠΑ

Την αναγκαιότητα της αντιμετώπισης προβλημάτων οργάνωσης και λειτουργίας ων Κέντρων Πιστοποίησης Αναπήρων, (ΚΕΠΑ), τονίζει ο βουλευτής Αχαΐας, της Ν.Δ., Θανάσης Νταβλούρος, σε ερώτηση που κατέθεσε χθες προς τον υπουργό, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση.

Ο κ. Νταβλούρος τονίζει ότι η εμπειρία της μέχρι τώρα λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπήρων (ΚΕΠΑ), σύμφωνα με τους επιστημονικούς φορείς,  φανέρωσε σημαντικές αδυναμίες που εξοντώνουν τους γιατρούς που μετέχουν στις επιτροπές, ενώ χιλιάδες ασφαλισμένοι αναμένουν επί μήνες για εξέταση τους.

«Ο θεσμός, που διανύει το δεύτερο χρόνο της λειτουργίας του, κινδυνεύει να εκφυλιστεί και να απαξιωθεί, τόσο στα μάτια των γιατρών, όσο και των ασφαλισμένων», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Αχαιός βουλευτής, αφού παραθέτει τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων και του αναπηρικού κινήματος για τη βελτίωση της κατάστασης, ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:

1. Ποιές παρεμβάσεις προτίθεται να κάνει για να αποκατασταθούν οι δυσλειτουργίες των ΚΕΠΑ;

2. Θα κάνει δεκτές τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων, αλλά και των φορέων του αναπηρικού Κινήματος που συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ατελειών του συστήματος;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις