Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στοιχεία που προκαλούν σοκ - Εξαφανισμένα παραμένουν 97 παιδιά στην Ελλάδα

Στοιχεία που προκαλούν σοκ - Εξαφανισμέν...

Σύμφωνα στοιχεία της Eλληνικής Αστυνομίας τους τελευταίους 16 μήνες εξαφανίστηκαν 449 παιδιά, από τα οποία βρέθηκαν τα 352

Με το δυσμενές οικογενειακό περιβάλλον αλλά και την εντεινόμενη κρίση σχετίζεται το φαινόμενο εξαφάνισης ανηλίκων, ενώ οι αρπαγές ανηλίκων γίνονται από τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Έθνος», κλήθηκε πρόσφατα, μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Αθανασίου και Στάθη Παναγούλη, να ενημερώσει τη Βουλή για το φαινόμενο των εξαφανίσεων ανηλίκων στην Ελλάδα.

Οι δύο βουλευτές επικαλούνται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει ότι το 2012 και κατά το πρώτο τετράμηνο του 2013 εξαφανίστηκαν 449 παιδιά, στην πλειονότητά τους κορίτσια. Από αυτά βρέθηκαν τα 352 ενώ 97 αναζητούνται.

Ο κ. Δένδιας, στην έγγραφη απάντησή του, επικαλείται στοιχεία από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τα οποία «οι απαγωγές παιδιών αφορούν περιπτώσεις αρπαγών από γονείς λόγω διαφωνίας ως προς τη γονική μέριμνα».

Σχετικά με τους λόγους εξαφάνισης ανηλίκων, αναφέρεται ότι «οι εξαφανίσεις οφείλονται αποκλειστικά στο δυσμενές οικογενειακό περιβάλλον (χωρισμένοι γονείς, ενδοοικογενειακή βία, παραμέλησή τους κ.α.) και όχι σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος τους (αρπαγή ανηλίκων με σκοπό την καταβολή λύτρων, ανθρωποκτονίες κ.λπ.).

Παράλληλα, στα αίτια εξαφανίσεων αναφέρονται και οι περιπτώσεις ψυχολογικών προβλημάτων και νοητικών στερήσεων, καθώς και αυτές των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών. «Στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις απαγωγών ανηλίκων, είτε για λύτρα, είτε για σεξουαλική εκμετάλλευση, είτε για εμπορία οργάνων» αναφέρεται στο έγγραφο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις