Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

HAIRCUT

/

Πολιτικά "παιχνίδια" με τους μετανάστες – Γιατί ανοίγει τώρα το θέμα το ΠΑΣΟΚ;

Πολιτικά "παιχνίδια" με τους μ...

Με διαδικασίες "εξπρές" και χωρίς ουσιαστικό διάλογο τα Κέντρα Φιλοξενίας

Με μια «βόμβα» μεγατόνων χτύπησε σήμερα η κυβέρνηση τις τοπικές κοινωνίες όλης της χώρας. Αιφνιδιάζοντας τους πάντες, σε ότι αφορά τις διαδικασίες «εξπρές» που θ’ ακολουθηθούν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχοντας στο πλευρό του τον Αχαιό Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Σπηλίοπουλο, ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρων Φύλαξης Μεταναστών, πρακτικά σε όλους τους Νομούς της Ελλάδας.

Πρόκειται για μια απόφαση, που χωρίς δεύτερη σκέψη θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Ήδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, ενώ ανάλογου τύπου διαφωνίες καταγράφονται από πολιτικά κόμματα και φορείς.

Αφού διευκρινίσω ότι προσωπικά, επί της αρχής δε διαφωνώ με τη δημιουργία τέτοιων Κέντρων, διερωτώμαι, όπως φαντάζομαι όλοι σας, γιατί το ΠΑΣΟΚ ανοίγει λίγο καιρό πριν τις εκλογές, ένα τόσο μεγάλο και «ακανθώδες» θέμα; Γιατί επιπροσθέτως, σε τοπικό επίπεδο, «θυσιάζει» ένα στέλεχός του όπως ο κ. Σπηλιόπουλος ο οποίος θα είναι εκείνος που θα υποδείξει τα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα όπου θα κατασκευαστούν αυτά τα Κέντρα;

Με μια πρώτη ανάγνωση κάποιος θα έκανε λόγο για πολιτική «αυτοκτονία» του ΠΑΣΟΚ και του νέου του Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου. Μπορεί όμως και να μην είναι έτσι; Στα δικά μου τα μάτια, και πάντα με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ, υπάρχουν δύο σοβαροί λόγοι που επιβάλουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

1. Η απειλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει την Ελλάδα εκτός της συνθήκης Σέγκεν, επειδή δεν χειρίζεται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

2. Η άνοδος της Ακροδεξιάς (βλ. Χρυσή Αυγή) στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να δείξει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, που έχει κάνει «σημαία» της η Χρυσή Αυγή και άλλα κόμματα της Δεξιάς όπως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Η «καιροσκοπική» αυτή ανάδειξη του ζητήματος, σε μας τους Πατρινούς, μας φέρνει στην μνήμη την αντίστοιχη κίνηση της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την «παρτίδα», το καλοκαίρι του 2009, λίγο πριν «αποδράσει» από την εξουσία, είχε γκρεμίσει τον καταυλισμό των μεταναστών, «εξαφανίζοντας» για μερικούς μήνες όσους είχαν βρει στέγη εκεί, αφού πρώτα βέβαια είχε αποτύχει παταγωδώς η προσπάθεια δημιουργία ενός Κέντρου Φιλοξενίας.

Επειδή όμως η τύχη της ΝΔ δεν άλλαξε τότε, πολύ φοβάμαι πως ούτε και τώρα το μεταναστευτικό θ’ αποτελέσει «σανίδα σωτηρίας» για το ΠΑΣΟΚ. Μάλλον περισσότερα προβλήματα μπορεί να του προκαλέσει, αφού θα υποχρεωθεί ν’ ανοίξει μέτωπα με τις τοπικές κοινωνίες.

Εδώ είμαστε και δυστυχώς θα κληθούμε, όλα τούτα, να τα καταγράψουμε! Καλό κουράγιο κ. Σπηλιόπουλε, σίγουρα θα το χρειαστείτε!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

HairCut