Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης: Ζητά μέτρα για την ασφάλεια των σχολικών εκδρομών

Μιχ. Μπεκίρης: Ζητά μέτρα για την ασφάλε...

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ φέρνει το θέμα στη Βουλή

Την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας κατά τον σχεδιασμό, αλλά και κατά την διάρκεια των σχολικών εκδρομών για την πρόληψη ατυχημάτων καθώς επίσης και την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών, ζητά ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου.

Συγκεκριμένα ο Αχαιός πολιτικός τονίζει ότι θέματα που έχουν να κάνουν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και γενικά με την εκπαιδευτική κοινότητα θα πρέπει να αποτελούν για την πολιτεία πρώτη προτεραιότητα, ιδίως όσα έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα αυτών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Τη χρονική αυτή περίοδο, σε όλα τα σχολεία της Χώρας  Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, προγραμματίζονται και οργανώνονται μονοήμερες η πολυήμερες σχολικές εκδρομές από τους μαθητές σε συνεργασία με τους διδάσκοντες καθηγητές.

Σε αυτές τις εκδρομές που όλοι οι μαθητές τις περιμένουν με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία, ορισμένες φορές συμβαίνουν διάφορα σοβαρά και θανατηφόρα ατυχήματα και για τα περισσότερα από αυτά, οι μαθητές, ή οι συνοδοί καθηγητές δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Είναι ατυχήματα που οφείλονται, είτε στη κακή κατάσταση των λεωφορείων με τα οποία γίνονται οι μετακινήσεις, είτε στη κακή φυσική κατάσταση των οδηγών, καθώς επίσης και σε κακή επιλογή καταστημάτων εστίασης, ή ξενοδοχείων.

Προς αποφυγή τέτοιων ατυχημάτων στο μέλλον, θα πρέπει με ευθύνη της Διεύθυνσης να γίνεται η επιλογή του ταξιδιωτικού γραφείου και για τη τελική επιλογή θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν τα κριτήρια, που θα θέτει η Διεύθυνση του σχολείου και το προεδρείο των μαθητών και να πληρούνται από τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Ένα άλλο σοβαρό μέτρο που πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι ο σοβαρός μηχανικός έλεγχος των λεωφορείων, από τους αρμόδιους φορείς, λίγο πριν από την επιβίβαση των μαθητών και η συνοδεία- επίβλεψη του από όχημα της τροχαίας σε δύσκολους και επικίνδυνους δρόμους.

Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την ευαισθησία της Κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει έτσι ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι που παραμονεύουν σε όλη την διάρκεια μίας σχολικής εκδρομής και να μην θρηνήσουμε πάλι αθώα θύματα, είτε από αδιαφορία, είτε από ανευθυνότητα διαφόρων ατόμων;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις