Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

HAIRCUT

/

Πάτρα: Το "Χιτ" του Καρναβαλιού λέγεται "Ai se eu te pego!" - Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε!

Πάτρα: Το "Χιτ" του Καρναβαλιο...

Χαμός στα καρναβαλικά πάρτι...

Στους ρυθμούς της παγκόσμιας επιτυχίας  "Ai se eu te pego!"(Αν σε πιάσω) καρναβαλίζεται τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη η Πάτρα. Το βραζιλιάνικο τραγούδι που έγινε πασίγνωστο και σπάει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων σε δεκάδες χώρες, ακούγεται σε όλα τα καρναβαλικά πάρτι της πόλης και είναι βέβαιο ότι θ’ αναδειχθεί στο φετινό σούπερ «χιτ» του μεγαλύτερου Καρναβαλιού της Ελλάδας.

Σήμερα αποφάσισα να σας γράψω όλα όσα γνωρίζω για το κεφάτο αυτό τραγούδι καθώς η ιστορία του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Γράφτηκε το 2008 από τους Sharon Acioly και Antônio Dyggs και πρωτοτραγουδήθηκε από τους Os Meninos de Seu Zeh.

Ηχογραφήθηκε επίσης από την βραζιλιάνικη μπάντα Cangaia de Jegue. Μετά το έπαιξαν πολλές τοπικές μπάντες όπως οι Garota Safada, Arreio de Ouro, Estakazero, Forró Sacode and Saia Rodada. Η ανταπόκριση όμως του κόσμου ήταν περιορισμένη.

Το 2011 έγινε ευρέως γνωστό, σε Αμερική και Ευρώπη, από τον Michel Teló. Ο ίδιος τραγουδιστής φέτος έβγαλε στο YouTube και την αγγλική εκδοχή του τραγουδιού, "Oh, If I Catch You!".

Ο Antônio Dyggs, διαπίστωσε πως το συγκεκριμένο τραγούδι θα μπορούσε να γίνει τεράστια επιτυχία και όντως το "Ai se eu te pego!", αγαπήθηκε πάρα πολύ σε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία κ.α.

Το τραγούδι έγινε νούμερο ένα στη Βραζιλία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία,  στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στην Ρουμανία, στην Ισπανία, στην Ελβετία, στην Βενεζουέλα, στην Πολωνία, ενώ έφθασε μέχρι το νούμερο δύο στην Σουηδία. Τώρα συνδέεται με το Πατρινό Καρναβάλι.

Χαρακτηριστικό δε της φρενίτιδας που επικρατεί παγκοσμίως με το "Ai se eu te pego!", είναι ότι στο YouTube μέχρι χθες το βράδυ το τραγούδι είχε περίπου 177 εκατομμύρια θεάσεις, και σήμερα το απόγευμα αυτός ο αριθμός είχε ανέλθει στα 181 εκατομμύρια.

Απολαύστε το λοιπόν και καλή διασκέδαση:

Ιδού και η πρώτη του εκδοχή από τους Os Meninos de Seu Zeh:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

HairCut