Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζεστό και άνυδρο το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα

Ζεστό και άνυδρο το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα

Αντίθετα ψύχρα θα επικρατεί στη δυτική Ευρώπη

Mακροπρόθεσμη πρόγνωση για το καλοκαίρι του 2013 σε όλη την Ευρώπη και κατ’επέκταση και στην Ελλάδα σύμφωνα με τους Αμερικανούς Μετεωρολόγους.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει μια γενική τάση για το καλοκαίρι:

Καταρχάς να δώσουμε μια πρώτη εικόνα όσον αφορά την γενική τάση για το φετινό καλοκαίρι το οποίο σύμφωνα με αυτές τις προγνώσεις θα είναι σχετικά ψυχρό έως κρύο στην δυτική βορειοδυτική Ευρώπη ενώ θα έχουμε και βροχές μέχρι και την Ιβηρική Χερσόνησο .Στον αντίποδα τα Βαλκάνια η Ρωσία και ανατολική νοτιοανατολική Ευρώπη θα είναι στο θερμό τομέα με πολύ ζέστη και έλλειψη βροχών.

Ο παρακάτω χάρτης μας δείχνει τις θερμοκρασίες:

Δηλαδή πιο συγκεκριμένα θα έχουμε ένα σχετικά ψυχρό καλοκαίρι στην Αγγλία μέχρι και την Γαλλία και την δυτική βορειοδυτική Ευρώπη αλλά και την Σκανδιναβία ενώ στα Βαλκάνια ,στην Ρωσία ,στην Ελλάδα-Ιταλία και Τουρκία θα έχουμε απουσία βροχών και σχετικά θερμό καλοκαίρι. Μάλιστα σύμφωνα με τους Αμερικάνους μετεωρολόγους η θερμοκρασία στην ανατολική Ευρώπη και στην ανατολική Μεσόγειο θα είναι 2-4 παραπάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Φυσικά όσον αφορά την Ελλάδα η πρόγνωση μιλάει για ζεστό φετινό καλοκαίρι με διάρκεια και τις ζέστες να κρατούν μέχρι αργά το φετινό καλοκαίρι όπως επίσης και στην Ιταλία ,στα δυτικά Βαλκάνια και την Ρωσία.

Ο παρακάτω χάρτης μας δείχνει τις βροχές:

Όσον αφορά τις βροχές, τα δεδομένα είναι απαισιόδοξα καθώς με αυτήν την κυκλοφορία που συνεχίζεται εδώ και μήνες από το χειμώνα ο κύριος όγκος των βροχών θα είναι στην δυτική Ευρώπη . Αυτό θα έχει ως συνέπεια ένα ζεστό και άνυδρο καλοκαίρι για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις