Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μείωση επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων ζητά η Τρόϊκα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας

Μείωση επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσε...

Βασική επιδίωξη είναι να μειωθούν και τα επιτόκια δανείων

 

Για κάθε πόντο μείωσης επιτοκίου στις καταθέσεις, θα αντιστοιχεί μισός πόντος  μείωσης στα δάνεια, «ο οποίος μάλιστα δεν περνά αυτόματα, όταν θα προηγείται η μείωση στις καταθέσεις», όπως εκτιμά στο newmoney.gr υπεύθυνος της λιανικής σε μεγάλη ιδιωτική τράπεζα.


Όπως συμπληρώνει, μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου θα συμβεί ραγδαία αποκλιμάκωση, γεγονός το οποίο είναι η επιδίωξη της Τρόικας, για την περίοδο μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών. Συνολικά, λοιπόν η μείωση επιτοκίων στις καταθέσεις μπορεί να  φθάσει έως και τις 200 μονάδες βάσης.
Παράλληλα, όμως, με τη συρρίκνωση επιτοκίου στις καταθέσεις, βασική επιδίωξη είναι να μειωθούν και τα επιτόκια δανείων. Ο στόχος για να επιτύχουν κερδοφορία οι τράπεζες, σε συνδυασμό ότι τα μη ενήμερα δάνεια φθάνουν στο 1/3 των συνολικών δανείων, δεν θα επιτρέψει να υπάρξει αντίστοιχη μείωση των επιτοκίων στις χορηγήσεις.
Ο στόχος είναι να μειωθούν τα επιτόκια δανείων, προκειμένου οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν φθηνότερο κεφάλαιο κίνησης και να επανεκκινηθεί η οικονομία. Η μείωση των επιτοκίων είναι ζωτική εκτός από τις επιχειρήσεις και για τις τράπεζες, ώστε να μπορούν ευχερέστερα να πληρώνονται από τα δάνεια που δίνουν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά