Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θεαματικό Σαββατοκύριακο στον Κρυμμένο Θησαυρό - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Θεαματικό Σαββατοκύριακο στον Κρυ...

Με την συμμετοχή 70 πληρωμάτων

Ένα πληθωρικό και θεαματικό διήμερο επιφύλαξε για τους κυνηγούς αλλά και για τους θεατές το 48ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού. Από τις 5μμ έως τις 8μμ του Σαββάτου ξετυλίχτηκε στην πλατεία Γεωργίου Α΄ η φάση «Ρίξε μια ζαριά καλή», που ήταν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που περιελάμβανε φέρτε, γρίφους και παιχνίδια.

Στη φάση αυτή συμμετείχαν 70 πληρώματα μετατρέποντας την πλατεία σε μια γιορτή γεμάτη χρώματα, καρναβαλική διάθεση και θέαμα. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή πολλών νέων πληρωμάτων.

Η φάση άρχιζε με τα πληρώματα  να ρίχνουν μια ζαριά ώστε να επιλεγεί σε ποια από τις τρεις κατηγορίες θα  συμμετείχαν. Οι τρεις  κατηγορίες ήταν «φέρτε», «παιχνίδια των 48 δευτερολέπτων» και «?» όπου περιελαμβάνονταν διάφορες αναζητήσεις όπως να βρουν τα πληρώματα κάποιες τοποθεσίες της πόλης μέσα από την εξέταση φωτογραφιών που τους δίνονταν ή μαθηματικές πράξεις που είχαν σχέση με αθροίσματα κουδουνιών πολυκατοικιών κλπ. Από τα «φέρτε» της φάσης πολλά τα αξιοσημείωτα με πιο χαρακτηριστικό «μια μασέλα χρησιμοποιημένη».

Ευρηματικότητα, δεξιοτεχνία, αυθεντική καρναβαλική διάθεση, χιούμορ, παιχνίδι, κυνήγι με το χρόνο, διαρκές ψάξιμο, σπαζοκεφαλιές. Όλα αυτά στο φόρτε τους αναστάτωσαν ευχάριστα την πλατεία αλλά και όλη την πόλη. Η βαθμολογία της φάσης ήταν από 0 έως 400+ βαθμούς.

Τη σκυτάλη πήρε την Κυριακή από τις 12.30μμ έως τις 3.30μμ στην πλατεία Γεωργίου Α΄ η φάση «Δυτικά του Πέκος», προσαρμοσμένη στο ύφος των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα.

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό ξετυλίχτηκαν οι δοκιμασίες για τους συμμετέχοντες  σε ένα απέραντο «σκηνικό» με μεγάλες ειδικές κατασκευές. Τα παιχνίδια ήταν  διαμορφωμένα έτσι ώστε να μπορεί να τα παρακολουθήσει το κοινό και προκάλεσαν το αυξημένο ενδιαφέρον των θεατών. Τα μέλη των πληρωμάτων διακρίθηκαν σε τρία παιχνίδια. Με υπερμεγέθη χέρια-κατασκευές μετέφεραν τεράστια καρπούζια περνώντας τα πάνω από μεγάλα εμπόδια, ντύνονταν σκουλήκια και έρποντας προσπαθούσαν να κολλήσουν νομίσματα στη στολή που τους δινόταν και να τερματίσουν, ενώ τέλος από τραμπάλες ρίχνονταν με δύναμη και ύψος μπάλες που έπρεπε τα μέλη των πληρωμάτων να μαζέψουν μέσα σε καρότσια του σουπερμάρκετ. Για κάθε παιχνίδι τα πληρώματα συμπλήρωναν από 0 έως 100 βαθμούς. Συνολική βαθμολογία για όλη τη φάση: από 0 έως 300 βαθμοί.

Ήταν μια ιδιαίτερα θεαματική φάση που απαιτούσε από τα πληρώματα δύναμη, ταχύτητα, μπρίο και προκάλεσε ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα. Συμμετείχαν 65 πληρώματα.

Το 48ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού θα συνεχιστεί με ένα συναρπαστικό τριήμερο την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 4μμ από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ Πάτρας 92,5 θα μεταδοθούν θέματα σακούλας της οργανωτικής επιτροπής του 48ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού-πλήρωμα 159.

Την ίδια μέρα στις 9.30μμ θα πραγματοποιηθεί το νυχτερινό παιχνίδι πλοήγησης «Tutu Masque Galactica» με συμμετοχή 2 μελών το ελάχιστο ανά πλήρωμα. Σύνολο βαθμών: 0-100 βαθμοί.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 1μμ στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα πραγματοποιηθεί η φάση «Το μέγεθος μετράει;» που θα περιλαμβάνει παιχνίδια με αστείο χαρακτήρα και πολύ γέλιο, και που δεν θα βασίζονται τόσο σε κατασκευές. Θα συμμετέχουν 4 άτομα το ελάχιστο από κάθε πλήρωμα. Σύνολο βαθμών: 0-25cm.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου  στις 2μμ θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι πλοήγησης «Carnival Scrabble», που αποτελεί την φετινή καινοτόμο πρόταση της οργανωτικής επιτροπής του παιχνιδιού και θα ξεδιπλωθεί μέσω συσκευών android.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι απαιτεί τη χρήση τουλάχιστον ενός κινητού τηλεφώνου android (όχι iPhone) με χρήση internet (περ. 5 ΜΒ). Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, στη 1μμ θα προηγηθεί συνάντηση με όλους τους συμμετέχοντες στην Αγορά Αργύρη, για την λεπτομερή εξήγηση του παιχνιδιού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις