Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BABYBOOM

/

Το εμβόλιο «Pandemrix» αυξάνει τον κίνδυνο ναρκοληψίας στα παιδιά

Το εμβόλιο «Pandemrix» αυξάνει τον κίνδυ...

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα

Συνολικά 800 παιδιά στην Ευρώπη που έκαναν το πανδημικό εμβόλιο «Pandemrix» την περίοδο 2009- 2010 εμφάνισαν ναρκοληψία, μία σπάνια διαταραχή ύπνου, σύμφωνα με έρευνα που αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες στη Βρετανία και τα αποτελέσματά της παρουσιάζει σήμερα-Τρίτη το Reuters.

Ένα από τα παιδιά αυτά , η Emelie Olsson, βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο της εφιάλτες ενώ, στην διάρκεια της ημέρας προσπαθεί μετά βίας να κρατηθεί ξύπνια. Η 14χρονη κοπέλα από τη Σουηδία υποφέρει από μία σπάνια και ανίατη διαταραχή ύπνου.

Σε Φιλανδία , Νορβηγία, Ιρλανδία και Γαλλία, οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει αυξημένα κρούσματα ναρκοληψίας τα τελευταία χρόνια.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ανακοινώσει ότι το πανδημικό  εμβόλιο «Pandemrix», το οποίο παρασκευάστηκε το 2009 από την βρετανική εταιρεία «GlaxoSmithkline» για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης (Η1Ν1), δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε άτομα κάτω των 20 ετών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, πάνω από 30 εκ. άνθρωποι σε 47 χώρες του πλανήτη έχουν εμβολιαστεί με το Pandemrix όταν είχε ξεσπάσει πανδημία νέας γρίπης.

Η ναρκοληψία προκαλεί αυξημένα υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ οι πάσχοντες μπορούν να αποκοιμηθούν ακούσια και ξαφνικά.

Τα τελευταία χρόνια, σε παγκόσμιο επίπεδο διεξάγονται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να αποδειχθεί εάν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ λήψης του εμβολίου και εμφάνισης ναρκοληψίας.  Η νέα έρευνα έρχεται να ενισχύσει τις υποψίες των επιστημόνων ότι το πανδημικό εμβόλιο αυξάνει τον κίνδυνο ναρκοληψίας στα παιδιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

BABYBOOM