Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γυναίκα έβαλε τη βόμβα στο «The Mall»;

Γυναίκα έβαλε τη βόμβα στο «The Mall»;

Τι δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας

Στο μικροσκόπιο έχουν βάλει οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του "The Mall", που έχουν καταγράψει τις κινήσεις του προσώπου που χθες το πρωί τοποθέτησε τη βόμβα που εξερράγη στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, στο Μαρούσι. Ενδέχεται, μάλιστα, το πρόσωπο αυτό να ήταν γυναίκα, αφού πρόκειται για ένα άτομο με μικρόσωμη σιλουέτα, που έχει επάνω του και ένα γυναικείο αξεσουάρ.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα νεαρό άτομο, που έχει "αλλοιωμένα" τα χαρακτηριστικά του, φορά σκούφο και κασκόλ, κρατά στα χέρια του μια τσάντα και κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις. Κινείται με σκυμμένο το κεφάλι και προσπαθεί ν' αποφύγει τις κάμερες, γεγονός που για τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής σημαίνει ότι είχε κάνει κατόπτευση του χώρου και άρα γνώριζε που βρίσκονται οι κάμερες.

Μία από τις κάμερες έχουν καταγράψει το άτομο αυτό να περπατάει στον διάδρομο του πρώτου ορόφου και να κατευθύνεται στο σημείο που άφησε τη βόμβα.

Τις κινήσεις του προσώπου αυτού έχει καταγράψει και η κάμερα που βρίσκεται στην είσοδο του εμπορικού κέντρου από την πλευρά της Νεραντζιώτισσας.

Όπως φαίνεται από το υλικό της κάμερας αυτής, χωρίς να περιπλανηθεί καθόλου στον χώρο, ο/η βομβιστής μπήκε στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου και με τις κυλιόμενες σκάλες κατέβηκε στον πρώτο όροφο, όπου τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο stand έξω από το κατάστημα καλλυντικών, σε σημείο "τυφλό", που δεν έπιαναν δηλαδή οι κάμερες ασφαλείας.

Από την ένδειξη της ώρας που έχει καταγραφεί στο οπτικό υλικό προκύπτει ότι ο τρομοκράτης μπήκε στο κτίριο 15 λεπτά πριν από τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Η εξονυχιστική έρευνα στις κάμερες ασφαλείας συνεχίζεται, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μαζί με τον βομβιστή υπήρχαν τουλάχιστον άλλα 3 άτομα ως ομάδα υποστήριξης, ενώ πιστεύουν πως συνολικά η ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 5 άτομα.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν ακόμη τον τρόπο διαφυγής των τρομοκρατών από το εμπορικό κέντρο -με πιο πιθανό να θεωρείται το ενδεχόμενο η ομάδα κρούσης των τρομοκρατών να χρησιμοποίησε τον ΗΣΑΠ- ενώ όπως διαπιστώθηκε τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν από τον ίδιο τηλεφωνικό θάλαμο, που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει και τα υπολείμματα της βόμβας. Όπως λένε οι αστυνομικοί, το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε χύτρα ταχύτητας και δύο διακόπτες, παραπέμπει στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς", αλλά μέχρι να σταλεί προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης οι αξιωματικοί είναι επιφυλακτικοί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις