Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απότακτος αστυνομικός και πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ στο "σκαμνί" για τοκογλυφία!

Απότακτος αστυνομικός και πρώην στέλεχος...

Στη Θεσσαλονίκη

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσουν τα μέλη μεγάλου τοκογλυφικού κυκλώματος που εξαρθρώθηκε πέρσι τον Ιανουάριο σε γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., με βασικό κατηγορούμενο γνωστό επιχειρηματία τής Θεσσαλονίκης.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται σε δίκη, πέραν του επιχειρηματία, άλλα 13 άτομα, μεταξύ των οποίων τραπεζικοί, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος, ένας δημοσιογράφος και ο πρώην επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Για τον τελευταίο, το δικαστικό συμβούλιο, με το ίδιο βούλευμα, αποφαίνεται την άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης και την αντικατάστασή του με περιοριστικούς όρους.

Οι 14 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της συγκρότησης από κοινού εγκληματικής οργάνωσης, της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις, της οπλοφορίας-οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το βούλευμα, το κύκλωμα δάνειζε χρήματα με τόκο 5%-15% μηνιαίως, εκβίαζε και απειλούσε επιχειρηματίες, ενώ, όπως επισημαίνεται, το διάστημα από το 2004 έως το 2011 αποκόμισε κέρδη από τοκογλυφική δράση που ανέρχονται στα 40,3 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις