Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έσερναν με τρακτέρ τις ράγες του ΟΣΕ!

Έσερναν με τρακτέρ τις ράγες του ΟΣΕ!

Οι δράστες ήταν ηλικίας από 18 ως 26 ετών

Δικό τους… εργοτάξιο είχαν  στήσει πέντε Έλληνες «κυνηγοί»  μετάλλων δίπλα στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή στον Κορινό Πιερίας και έκοβαν με την ησυχία τους μεγάλα κομμάτια από τις ράγες του Ο.Σ.Ε., τις οποίες θα μετέφεραν με μια πλατφόρμα που έσερνε… τρακτέρ (!) σε μάντρες σκραπ για να τις πουλήσουν ως παλιοσίδερα!

Οι δράστες ηλικίας από 18 ως 26 χρόνων εντοπίστηκαν από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. ενώ έκοβαν τα μέταλλα χρησιμοποιώντας φιάλες υγραερίου-οξυγόνου και σκαπτικά εργαλεία. Στην συρόμενη πλατφόρμα, που κατασχέθηκε όπως και το τρακτέρ και τα σύνεργα των δραστών, βρέθηκαν πέντε ράγες μήκους επτά μέτρων η κάθε μία και οκτώ μεταλλικοί στρωτήρες μήκους ενάμισι μέτρου ο καθένας συνολικής αξίας 8.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ οι ράγες και οι στρωτήρες αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε..

Το δημοτικό υδραγωγείο στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων λεηλατούσαν τρεις Έλληνες «κυνηγοί» χαλκού, ένας από τους οποίους ήταν μόλις… 11 χρόνων! Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος που ειδοποιήθηκαν από έναν διερχόμενο πολίτη τους καταδίωξαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν με το Ι.Χ. φορτηγό τους στο οποίο είχαν φορτώσει καλώδια χαλκού μήκους 31 μέτρων.

Οι δράστες ηλικίας 21 και 59 χρόνων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ ο 11χρονος συνεργός τους αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή. Το φορτηγό κατασχέθηκε μαζί με μία βαριοπούλα που βρέθηκε στο εσωτερικό του.

Στο σκοτάδι  βύθισαν έναν καινούριο δρόμο στην περιοχή Σίβα του Τεμένους Ηρακλείου οι «κυνηγοί» χαλκού, που ξήλωσαν… μισό χιλιόμετρο καλωδίων με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν τα φώτα! Αλλά και στα Χανιά τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει «φτερά» πάνω από 20 χιλιόμετρα καλωδίων προκαλώντας ανάλογα προβλήματα στο οδικό δίκτυο!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις