Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θ. Νταβλούρος για λίστα Λαγκράντ: «Κρίσιμο τεστ αξιοπιστίας για τον πολιτικό κόσμο»

Θ. Νταβλούρος για λίστα Λαγκράντ: «Κρίσι...

Δήλωση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ

«Η αποκάλυψη της αλήθειας για την απόκρυψη και την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ σε συνδυασμό με την απόδοση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών, όπου κι αν αυτές ανήκουν, συνιστούν ένα κρίσιμο τεστ αξιοπιστίας για το πολιτικό σύστημα και την συντεταγμένη πολιτεία». Αυτό τονίζει σε σχετική, γραπτή, δήλωσή του ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νταβλούρος.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το ακόλουθο:

«Είναι αυτονόητο ότι η ελληνική Βουλή πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσει για τη λίστα Λαγκάρντ στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει το ενδεχόμενο της ύπαρξης ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και όλων όσοι εμπλέκονται στην απόκρυψη και στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η αντιμετώπιση και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι λαϊκή απαίτηση και ταυτόχρονα παραμένει ζητούμενο για σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, είναι αδιανόητη κάθε σκέψη για ολιγωρία ή αδράνεια στην αντιμετώπιση - με τη δέουσα θεσμική αποτελεσματικότητα - του μείζονος πολιτικού θέματος που προέκυψε.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όποιου παρενέβη ή όποιων παρενέβησαν στην απόκρυψη και στην αλλοίωση του περιεχομένου της λίστας είναι βαρύτατες, και ως εκ τούτου πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν με αίσθημα ευθύνης.

Καθώς τα βλέμματα όλων των πολιτών είναι στραμμένα πάνω μας, η αποκάλυψη της αλήθειας για την απόκρυψη και την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, σε συνδυασμό με την απόδοση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών, όπου κι αν αυτές ανήκουν, συνιστούν ένα κρίσιμο τεστ αξιοπιστίας για το πολιτικό σύστημα και την συντεταγμένη πολιτεία.

Και σ’ αυτό το κρίσιμο τεστ αξιοπιστίας δεν έχουμε κανένα δικαίωμα ή το παραμικρό περιθώριο να αποτύχουμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις