Η πρόγνωση για όλη τη χώρα
Την Κυριακή (Θεοφάνεια) προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο, και τους θυελλώδεις βοριάδες 8 μποφόρ στα πελάγη, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται στα δυτικά και βόρεια. Αναλυτικά:
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά (πάνω από 700 μέτρα υψόμετρο). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στις νότιες περιοχές θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και αργότερα της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα, τη νύχτα όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της Κρήτης που προς το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 ενισχυόμενοι σε 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και γρήγορα στα νοτιότερα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση καιρού για 07/01/2013
Τη Δευτέρα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιόνια. Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπεται βροχή ή χιονόνερο, ενώ στα ορεινά-ημιορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί και από τη νύχτα.
Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις αρχικά στα βόρεια ορεινά, βαθμιαία στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










