Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Μάστιγα οι κλοπές χαλκού - Τώρα οι σπείρες των Ρομά ξηλώνουν και τα φωτοβολταϊκά

Δυτική Ελλάδα: Μάστιγα οι κλοπές χαλκού ...

Σε λίγο δεν θα μείνει καλώδιο όρθιο στην ευρύτερη περιοχή

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί για την Πάτρα, τη Δυτική Ελλάδα αλλά και όλη τη νότια Πελοπόννησο η δράση των Ρομά που έχουν βρει ως επικερδές... επάγγελμα τις κλοπές  υλικών που περιέχουν χακλό και σίδερο και μπορούν να μοσχοπουληθούν. Τελευταία "μόδα" είναι οι έφοδοι και οι κλοπές καλωδίων από φωτοβολταϊκά και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, καθώς τα καλώδιά τους περιέχουν χαλκό.

Οι κλοπές και οι απόπειρες κλοπής πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά προκαλώντας ισχυρές ημικρανίες σε όσους έχουν επενδύσει σε φωτοβολταίκά συστήματα. Πρόσφατα μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr υπήρξε απόπειρα κλοπής  σε χωριό πρώην δήμου της Ωλενίας ενώ πριν λίγες ημέρες οι Ρομά ξήλωσαν τα καλώδια ενός φωτοβολταϊκού πάρκου  κοντά στην Κυπαρρισία.

Στις αρχές του μήνα στου Λάππα ένας 29χρονος είχε κλέψει 3.010 μέτρα καλώδια απο φωτοβολταϊκά, βάρους  205 κιλών δίνοντας το ...καλό παράδειγμα.

Οι σπείρες των Ρομά χτυπούν και στις σχάρες των φρεατίων, τους καθρέφτες και τα φανάρια των εθνικών οδών, ενώ πριν λίγο καιρό είχαν σηκώσει πλάκες από τον Οδοντωτό στα Καλάβρυτα βάρους 10 τόνων!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις