Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοσκόπηση: Ο Γιώργος «χαντάκωσε» το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση: Ο Γιώργος «χαντάκωσε» το ΠΑΣΟΚ

Αλλά και τα στελέχη

Τρεις στους τέσσερις πολίτες και τρεις στους πέντε «πράσινους» ψηφοφόρους ρίχνουν στον Γ.Παπανδρέου την ευθύνη για την τεράστια συρρίκνωσης της επιρροής του κόμματός του.

Η έρευνα της GPO περιέλαβε και σειρά ερωτήσεων για το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του, τόσο στην αρχή της «περιπέτειας» των Μνημονίων, όσο και στη συνέχεια αλλά και... στο μέλλον.

Παρά τους σοβαρότατους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του σήμερα, το 62,6% λέει ότι ο χώρος που καταλαμβάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, έναντι 30,5% που επιλέγει το «όχι/μάλλον όχι».

Για την μεγάλη πτώση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται περισσότερο ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου, συμφωνεί το 74,7% των πολιτών, ενώ 10,5% κατηγορεί τα στελέχη και ένα 7,4% ρίχνει την ευθύνη στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές καταδικάζουν πιο δύσκολα τον κ.Παπανδρέου (60%) και περισσότερο στελέχη (15%) και Βενιζέλο (11,9%).

Τα μικρά ποσοστά καταδίκης του κ.Βενιζέλου τον βοηθούν να συγκεντρώσει έστω και οριακά την στήριξη των πολιτών, που δεν επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ (43,7% έναντι 41,2% που λέει ναι).

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν σαφώς Βενιζέλο και λένε όχι στην αλλαγή προέδρου (68,4% έναντι 24,2%).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις