Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εντείνονται οι αντιδράσεις για την αποθήκευση αποβλήτων στον Όλυμπο

Εντείνονται οι αντιδράσεις για την αποθή...

Κι άλλοι Σύλλογοι και Σωματεία αντιτίθενται

Παρά τις περί του αντιθέτου απόψεις του δημάρχου Δίου –Ολύμπου, ολοένα και μεγαλώνει ο κατάλογος των οργανωμένων συνόλων και των φορέων του νομού, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, που συμπαρατάσσονται με τον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στο λατομείο Λιτοχώρου. Με πρόσφατες αποφάσεις των διοικήσεων τους στο κατάλογο προστέθηκαν:

- το Σωματείο Επαγγελματιών Λιτοχώρου
- ο Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου Ο.Γ.Ε.
- ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Λιτοχώρου «Όλυμπος»
- ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν. Πιερίας,

ενώ -με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του- ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου αποφάσισε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία «θα εκφράζει την αντίθεσή του στο θάψιμο των αποβλήτων της TOSOH στο λατομείο Λιτοχώρου».

Στη συνεδρίαση του ΔΣ παρέστησαν οκτώ (8) από τα έντεκα (11) μέλη και μεταξύ των απόντων ήταν και ο εκπρόσωπος του Δήμου Δίου – Ολύμπου στο Φορέα, πρώην δήμαρχος Λιτοχώρου και επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Αθανάσιος Τσιφοδήμος, επί των ημερών του οποίου άρχισαν όλα.

Από την πρώτη στιγμή, δράση κατά των αποβλήτων ανέλαβε και η πανελληνίως γνωστή Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας, με την οποία συνεργαζόμαστε στενά, ενώ χθες ο πρώτος σύλλογος εκτός Πιερίας μας έστειλε το εξής μήνυμα: H Οικόσφαιρα Καρδίτσας ( Κίνηση για το περιβάλλον τον άνθρωπο και την Ποιότητα ζωής) συμπαρίσταται στην προσπάθεια της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων, στην προσπάθεια διαφύλαξης του οικοσυστήματος του Ολύμπου και της ευρύτερης περιοχής από τον ενταφιασμό βιομηχανικών αποβλήτων. Δηλώνουμε την υποστήριξή μας στους φορείς, οργανώσεις, ομάδες και τους πολίτες του Λιτοχώρου και της Πιερίας, στην προσπάθεια αποτροπής μιας ακόμη περιβαλλοντικής καταστροφής.

Δυο βουλευτές του ΚΚΕ και τρεις του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή, ένας ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ –και ειδικός επιστήμονας στην προστασία του περιβάλλοντος- κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ένας συνάδελφός του του ΚΚΕ ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο. Έπεται συνέχεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις