Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Ελλάδα - ΣΔΟΕ: Εντολή Μαυραγάνη ν' ανοίξει άμεσα ο φάκελος με τα 300 φυσικά πρόσωπα - Μεταφέρεται στην Αθήνα ο έλεγχος!

Δυτική Ελλάδα - ΣΔΟΕ: Εντολή Μαυραγάνη ν...

Ανάμεσα στους ελεγχόμενους γιατροί, δικηγόροι, αγρότες αλλά και πολιτικά πρόσωπα

Με Υπουργική απόφαση που υπογράφει ο Yφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάννης, η διενέργεια των ελέγχων που αφορούν στη λίστα με τα 300 φυσικά πρόσωπα από τη Δυτική Ελλάδα και τα οποία ελέγχονταν για αναντιστοιχία των τραπεζικών τους καταθέσεων με τις φορολογικές τους δηλώσεις, μεταφέρεται από το τοπικό Περιφερειακό Kέντρο Eλέγχου του Υπουργείου στο Διαπεριφερειακό κέντρο ελέγχου της Αθήνας, όπως αποκαλύπτει το thebest.gr.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Νίκος Σύφαντος στο δελτίο ειδήσεων του Achaia Channel, ο κ. Μαυραγάννης φέρεται να απέστειλε έγγραφο προς τις τοπικές Υπηρεσίες, με ερώτημα για την καθυστέρηση των ελέγχων γεγονός που επιβεβαιώνει τις υπόνοιες σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται να μπήκε "χέρι" στην διαδικασία προκειμένου οι έλεγχοι που αφορούν στα συγκεκριμένα πρόσωπα να "παγώσουν" όπως διατείνονται κύκλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr, δεν αποκλείεται η καθυστέρηση να οφείλεται σε αδυναμίες των Υπηρεσιών και κυρίως στην κατάρρευση του συστήματος εξαιτίας των αλλαγών που επέρχονται σε ΔΟΥ και ΣΔΟΕ και οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αφορούν σε πιθανές περιπτώσεις φοροδιαφυγής φυσικών προσώπων. Κι ενώ άνοιξαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για περισσότερα από 300 πρόσωπα στη Δυτική Ελλάδα, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη.

Η υπουργική απόφαση που αποκαλύπτει το thebest.gr, έρχεται να επιβεβαιώσει την παραπάνω εκτίμηση και να δώσει νέα "τροφή" στα σενάρια.

Σε οτι αφορά στη λίστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των φυσικών προσώπων που ελέγχονται είναι περίπου 300  μεταξύ των οποίων γιατροί, δικηγόροι, αγρότες αλλά και κάποια πολιτικά πρόσωπα. Προφανώς, το γεγονός οτι κάποιος ελέγχεται, δεν ισοδυναμεί με τέλεση φορολογικών παραβάσεων. Ωστόσο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν κυρίως από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, φαίνεται οτι το 25% των ελεγχόμενων έχει υποπέσει σε παραβάσεις τις οποίες καλούνται πλέον να καταλογίσουν οι  ελεγκτές του διαπεριφερειακού κέντρου της Αθήνας

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι «στόχοι» στην περιοχή που καλύπτει το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, επιλέχθηκαν από την κεντρική υπηρεσία της Αθήνας. Η εντολή ήταν σαφής: Ανοίξτε τους λογαριασμούς και ξεκινήστε έρευνα.

Η επιλογή των «στόχων», όπως εξηγούν στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών, έγινε είτε τυχαία, βάσει δείγματος είτε βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του φορολογούμενου (κλάδος στον οποίο δραστηριοποιείται και ύψος του εισοδήματος που δηλώνει), είτε βάσει επώνυμων και ανώνυμων καταγγελιών που φθάνουν στο ΣΔΟΕ, το οποίο με τη σειρά του απευθύνει αίτημα προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του φορολογούμενου. Οι τράπεζες παρέχουν όλα τα στοιχεία με τις κινήσεις των λογαριασμών του φορολογούμενου στο ΣΔΟΕ. Τα ποσά αυτά συγκρίνονται με τη φορολογική δήλωση που υπέβαλε ο φορολογούμενος για το συγκεκριμένο έτος που ελέγχεται.

Σε τοπικό επίπεδο η συζήτηση γίνεται για γνωστούς επιχειρηματίες και πρόσωπα που εμπλέκονται στην πολιτική ζωή του τόπου, που κατά τον έλεγχο των στοιχείων τους, εντοπίστηκαν ορισμένες αναντιστοιχίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις