Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σάντος: «Δεν είναι δικαιολογία το ότι έχουμε απουσίες»

Σάντος: «Δεν είναι δικαιολογία το ότι έχ...

Ο Πορτογάλος δεν διαφωνεί ότι η αναμέτρηση της Μπρατισλάβας είναι «τελικός»

Οι απουσίες της εθνικής ομάδας δεν αποτελούν δικαιολογία όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, υπογράμμισε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Σλοβακία, για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014. Ο Πορτογάλος εκλέκτορας δεν διαφωνεί ότι η αναμέτρηση της Μπρατισλάβας είναι «τελικός» για την Ελλάδα και παιχνίδι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα παίξει αποκλειστικά για τη νίκη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σάντος αναφέρθηκε:

Στο πώς σχεδιάζει να καλύψει τις αμυντικές απουσίες: «Όσοι δεν μπορούν να παίξουν, δεν μπορούν. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα παίξουν κάποιοι άλλοι και πως θα αγωνιστούμε με δύο κεντρικούς αμυντικούς. Οι απουσίες δεν είναι ελαφρυντικό ή δικαιολογία στο τέλος του αγώνα».

Στα αντίπαλα «ατού»: «Εμείς πάντα έχουμε ανάλυση του κάθε ποδοσφαιριστή, όμως η ανάλυση επικεντρώνεται στο σύνολο της αντίπαλης ομάδας. Η Σλοβακία έχει παίκτες με πολύ καλά ατομικά χαρακτηριστικά αλλά το πιο σημαντικό είναι το τι κάνει η ομάδα συνολικά».

Στον τρόπο ανάπτυξης: «Η μονόπλευρη ανάπτυξη είναι κάτι που θα πρέπει να διορθώσουμε στον αυριανό αγώνα, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα λάθος τοποθετήσεων και κακής οργάνωσης στον αγωνιστικό χώρο και να μην επιτρέψουμε στη Σλοβακία να μας απειλήσει. Επιθετικά, θα προσπαθήσουμε να έχουμε έναν πλουραλισμό στην κατανομή των προσπαθειών μας».

Στην απόδοση του Κατσουράνη ως στόπερ: «Ο Κατσουράνης είναι ένας ποδοσφαιριστής που είχε καλή απόδοση στο κέντρο της άμυνας απέναντι στη Βοσνία. Αυτό το είχαμε δει και στο Euro αλλά και πριν έξι χρόνια που τον χρησιμοποιούσα σε αυτή τη θέση. Είναι παίκτης που έχει την ικανότητα να πάρει την πρώτη μπάλα και να βοηθήσει την ανάπτυξη της ομάδας, είναι ευφυής ποδοσφαιριστής. Θεωρώ πως αν τον επιλέξω για αυτή τη θέση, θα το κάνω όντας ήσυχος για την επιλογή μου».

Στην προώθηση νέων παικτών στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές, τα πάντα είναι ανοικτά σε ό,τι αφορά την είσοδο νέων ποδοσφαιριστών στην οικογένεια της εθνικής ομάδας. Είχα δώσει μια λίστα πρόσφατα με 50 ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποτελέσουν μέλη της. Όταν φτάσουν τα κρίσιμα παιχνίδια του Μαρτίου θα πάρουμε αποφάσεις για το ποιοι θα είναι μέλη της ομάδας. Ωστόσο, πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια και μπορούμε να δούμε αρκετά πράγματα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports