Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμβρόσιος: Δεν είμαι ένοχος, δικάστε με

Αμβρόσιος: Δεν είμαι ένοχος, δικάστε με

Ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα η εκδίκαση της μύνησης θεολόγου κατά του Μητροπολίτη Αιγιαλείας

Σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πατρών άρχισε η εκδίκαση της μηνύσεως του κ. Παν. Σημάτη κατά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Αμβροσίου. Όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, η ακροαματική διαδικασία άρχισε στις 9.30π.μ περίπου και διακόπηκε γύρω στις 3.30μ.μ. λόγω συμπληρώσεως του ωραρίου. Θα συνεχισθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου. Στην αρχή η κα Πρόεδρος πρότεινε τον συμβιβασμό των αντιιδικούντων μερών.

Ο κ. Σημάτης απήντησε, ότι είναι πρόθυμος να αποσύρει την μήνυσή του, υπό τον όρο ότι ο Μητροπολίτης θα ζητήσει συγγνώμη. Ο Σεβ. Μητροπολίτης, καθήμενος ήδη στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δήλωσε, ότι δεν αισθάνεται ένοχος και για το λόγο αυτό προτιμά να συνεχισθεί η διαδικασία. Έτσι λοιπόν άρχισε η εκδίκαση.

Στην έδρα κλήθηκε ο κ. Σημάτης, που επί τρίωρο περίπου κατέθετε και ο οποίος με περίσσεια οργή επιτέθηκε κατά του προσώπου του Μητροπολίτη.

Ακολούθως τον λόγο έλαβαν οι Συνήγοροι της Πολιτική Αγωγής, έπειτα δε και οι Συνήγοροι της υπερασπίσεως.

Μετά το διάλειμμα στην έδρα κλήθηκε ο Μάρτυς κ. Παναγ. Χριστινάκης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προταθείς από την Πολιτική Αγωγή.

Στο σημείο αυτό διακόπηκε η ακροαματική διαδικασία, η οποία και θα συνεχισθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Εκ μέρους παρισταμένων κατά την ακροαματική διαδικασία παρατηρήθηκε, ότι αν και έχουν παρέλθει 6 χρόνια από την εποχή των γεγονότων (2006) δεν έχει υποχωρήσει καθόλου το πάθος και το μίσος του κ. Σημάτη κατά του Μητροπολίτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις