Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ο Χρήστος Πατούχας ζητά να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας

Πάτρα: Ο Χρήστος Πατούχας ζητά να συζητη...

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Σώματος

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας ο Χρηστός Πατούχας, επικεφαλής της παράταξης "Ανυπότακτη Πολιτεία", αναφέρει τα εξής: "Κύριε πρόεδρε, γνωρίζω τον μεγάλο αριθμό θεμάτων και τον φόρτο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, πολλές φορές τα γεγονότα απαιτούν ανατροπές…..

Γνωρίζετε, ότι την περασμένη Παρασκευή, ανακοινώθηκε η μεταβίβαση-δωρεά, της Αγροτικής, της μόνης στην ουσία κρατικής ιδιοκτησίας τράπεζας, στην τράπεζα Πειραιώς.

Την απόφαση πήρε η Κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αποδεικνύοντας, αυτό που στην πραγματικότητα είναι: Κυβέρνηση, ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, ενεχυρίασης της αγροτικής γης σε ξένους δανειστές, ισόβιας καταδίκης των πολιτών, ανεπανόρθωτης διάλυσης και υποδούλωσης της χώρας.

Περίτρανα γίνεται φανερό, ότι η παρούσα κυβέρνηση, συνεχίζει το έργο της προηγούμενης, υλοποιώντας τις γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών. Παρά τις επανειλημμένες προεκλογικές υποσχέσεις των κομμάτων που την στηρίζουν, οι μόνες υποσχέσεις που θα τηρήσουν, είναι αυτές που έδωσαν στο Ευρωπαϊκό διευθυντήριο και στους εκπροσώπους των ντόπιων μεγάλων συμφερόντων.

Με την απόφαση αυτή, πάνω από 400 καταστήματα και 5500 εργαζόμενοι γίνονται όμηροι του κ. Σάλα, για να γίνουν κτήμα του όλες οι κερδοφόρες λειτουργίες μιας ιστορικής Τράπεζας, με μεγάλο δίκτυο, κυρίως στις επαρχιακές πόλεις, με τεράστιο κύκλο εργασιών, με εξάρτηση από αυτήν του συνόλου της αγροτικής παραγωγής, που η λειτουργία της υπό δημόσιο έλεγχο, είναι προϋπόθεση για την οποιαδήποτε προς όφελος του λαού και των αγροτών οικονομική ανάπτυξη.

Η μεταβίβαση αυτή, συνιστά τεράστιο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, η αποτροπή του οποίου, γίνεται πρώτιστο καθήκον του λαϊκού κινήματος, των αγροτικών ενώσεων, συλλόγων και συνεταιρισμών, των εργαζομένων στον τραπεζικό κλάδο, όλων των κοινωνικών φορέων σε κάθε πολη, σε όλη την χώρα.

Η αποτροπή αυτού του σκανδάλου είναι ζήτημα που θα κρίνει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Ιδιαίτερη ευθύνη αναλαμβάνουν οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς.

Δεν αρκούν οι κοινοβουλευτικές διαμαρτυρίες και συζητήσεις, δεν αρκούν οι δεσμεύσεις για το μέλλον.

Η απόφαση αυτή πρέπει να ανακληθεί τώρα!

Δεν θα υπάρξουν ποτέ καλύτερες συνθήκες, δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε! Ο αγώνας των εργαζομένων στην Αγροτική, πρέπει να γίνει αγώνας της κοινωνίας!

Το Δημοτικό μας συμβούλιο, πρέπει ανεπιφύλακτα να στηρίξει αυτόν τον αγώνα. Να εκδώσει αυστηρότατο ψήφισμα συμπαράστασης, να το διαμηνύσει στην Κυβέρνηση, να καλέσει το λαό της πόλης να συνεγερθεί.

Σας ζητώ κύριε Πρόεδρε, να θέσετε το θέμα σε συζήτηση πριν την ημερήσια διάταξη, στο Συμβούλιο της Τετάρτης 1η Αυγούστου. Στην συζήτηση αυτή, η οποία μπορεί να είναι σύντομη, εσείς θα καθορίσετε την διάρκεια της, η παράταξή μας θα καταθέσει ψήφισμα, ελπίζοντας αυτό να στηριχτεί από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις