Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η κυβερνητική τριανδρία αποφασίζει αυτή την ώρα τα νέα μέτρα λιτότητας

Η κυβερνητική τριανδρία αποφασίζει αυτή ...

Περιμένουν στο… ακουστικό τους οι Τροικανοί

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν λίγο μετά τις 14.00 ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης, προκειμένου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, για την οριστικοποίηση των γενικών κατευθύνσεων των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014. Το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ βρέθηκε νωρίτερα σήμερα στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας Πόλ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ.

Το πλαίσιο των μέτρων, που περιλαμβάνει περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικές παροχές και λειτουργικές δαπάνες, θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στο κλιμάκιο της τρόικας, κατά το αυριανό «ραντεβού» που θα έχει μαζί τους.

Ακολούθως αναμένεται να υπάρξουν διαβουλεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι περικοπές και το πακέτο να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο, όταν θα επιστρέψει η τρόικα για τον τελικό έλεγχο.

Το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών αναμένεται να σηκώσει το υπουργείο Εργασίας, βάζοντας «ψαλίδι» σε δαπάνες ύψους 5 δισ. ευρώ, που θα προέλθουν από συντάξεις, επιδόματα και άλλες κοινωνικές παροχές.

Στις προτάσεις που βρίσκονται υπό εξέταση στο υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνονται η θέσπιση πλαφόν στο ύψος των συντάξεων στα επίπεδα μεταξύ 2.000- 2.200 ευρώ, όπως και περικοπές σε συντάξεις πάνω από ένα ορισμένο όριο. Οσον αφορά στα επιδόματα εξετάζεται η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγησή τους.

Σε δηλώσεις του πάντως μετά την χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Αντ. Σαμαρά ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν «με δίκαιο τρόπο». «Όταν υπάρχει δικαιοσύνη τα μέτρα είναι πιο ήπια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις