Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΑΙΡΟΣ

/

Ψηλά και σήμερα ο υδράργυρος στη Δυτική Ελλάδα

Ψηλά και σήμερα ο υδράργυρος στη Δυτική Ελλάδα

Η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Παρασκευή και μόνο στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση σε δυτικά και βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ανέμους μεταβλητούς 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 και πιθανόν στο κέντρο της πόλης 39 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 25 και 36 βαθμών Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναπτύσσονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, αλλά και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3-5 και το απόγευμα στα δυτικά νότιοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 19 και 37 βαθμών Κελσίου.

Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά, κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 21 και 37 βαθμών Κελσίου, αλλά στο Ιόνιο και τις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια και το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3-4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ και το απόγευμα στα νότια νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 21 και 38 βαθμών Κελσίου και στα νοτιότερα τοπικά 39, ενώ κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη με βοριάδες 3-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 και στην Κρήτη, κυρίως στα νότια, έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναπτύσσονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωινές ώρες, ενώ στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 26 και 37 βαθμών Κελσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Καιρός