Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Άοπλοι» μπροστά στις πυρκαγιές οι πυροσβέστες - Μειώθηκαν κατα το ήμισυ τα διαθέσιμα κονδύλια για το σώμα την τελευταία διετία

«Άοπλοι» μπροστά στις πυρκαγιές οι πυροσ...

Πολύ σοβαρά τα προβλήματα στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Κατά 45% έχουν συνολικά μειωθεί τα διαθέσιμα κονδύλια για το Πυροσβεστικό Σώμα τα τελευταία δύο χρόνια με αποτέλεσμα ν’ αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρει ότι: «Με ελλείψεις σε εναέρια μέσα, με τα κενά στο μόνιμο προσωπικό να παραμένουν, με έναν γερασμένο, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές στόλο οχημάτων, με ελλείψεις ακόμη και στην αντικατάσταση των ελαστικών των οχημάτων οι δυνάμεις πυρόσβεσης καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν σε περίοδο οικονομικής κρίσης ένα καλοκαίρι που λόγω των καιρικών συνθηκών προβλέπεται ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ανάπτυξη μεγάλων δασικών πυρκαγιών».

Οι αριθμοί που συνοδεύουν το συγκεκριμένο θέμα είναι αμείλικτοι... Υπάρχουν 4215 ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, ενώ σε 3500 εκτιμώνται οι ελλείψεις σε ελαστικά οχημάτων τα οποία πρέπει ν’ αντικατασταθούν. Επίσης φέτος μισθώθηκαν 10 ελικόπτερα σε σχέση με τα 12 που είχαν μισθωθεί πέρυσι, ενώ η διαθέσιμη δύναμη των υπόλοιπων εναέριων μέσων παραμένει στα περσινά επίπεδα. Δηλαδή 21 Canadair και 18 PZL. Όμως από τα 21 Canadair δεν είναι όλα διαθέσιμα καθώς παρουσιάζουν βλάβες. Για παράδειγμα στις μεγάλες πυρκαγιές στα μέσα Ιουνίου σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, μπόρεσαν να κινητοποιηθούν σχεδόν τα μισά από τα διαθέσιμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις