Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Αγώνας "Σ. Μιχαλόπουλος" απο τον ΙΟΠ

Αγώνας "Σ. Μιχαλόπουλος" απο τον ΙΟΠ

Πρώτο τερμάτισε το σκάφος «ΑΝΑΛΗΜΜΑ», μετά από περίπου 19 ώρες και 40 λεπτά

Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος αγώνων Ιστιοπλοΐας για το 2012, ολοκληρώθηκε, ο γνωστός Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Σωτήρης Μιχαλόπουλος», Ιδρυτή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. Ο αγώνας, όπως κάθε χρόνο, είχε μία Ιστιοδρομία με διαδρομή Πάτρα–Οξειά–Πάτρα, περίπου 60 ν.μ. και αποτελεί μια από τις ιδιαίτερα μακροσκελείς Ιστιοδρομίες σε Πανελλαδικό επίπεδο. Η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο 23-06-2012, στις 10:50 περίπου, με καθυστέρηση 50' λεπτών, λόγω της άπνοιας που επικρατούσε στην περιοχή.

Στην εκκίνηση βρέθηκαν 12 σκάφη του Ι.Ο.Πατρών, τα οποία με ασθενή άνεμο έβαλαν ρότα για τη νήσο Οξειά, όπου υπήρχε σημαδούρα στροφής και σκάφος Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, μέχρι τις 21:00, επικρατούσαν μέτριοι άνεμοι, που ανά διαστήματα παρουσίαζαν αυξομειώσεις και εναλλαγές ως προς τη διεύθυνσή τους.

Το σκάφος «ΑΝΑΛΗΜΜΑ» καβατζάρισε πρώτο τη σημαδούρα στη ν. Οξεία, περίπου στις 19:00, ενώ το τελευταίο σκάφος έφτασε εκεί περίπου στις 23:30. Έως εκείνη την ώρα, όλος ο στόλος είχε μία σχετικά καλή ταχύτητα αλλά, όπως συνήθως συμβαίνει, με τη δύση του Ηλίου επήλθε η απόλυτη άπνοια. Από το σημείο αυτό και μετά άρχισε ο χρόνος να λειτουργεί αντίστροφα.

Τα σκάφη, πλέον, μεσοκάναλα, ακίνητα, με σχεδόν απόλυτο σκοτάδι, αφού δεν είχε φεγγάρι και αντίστοιχα τα πληρώματα να «ξεκουράζονται» με βάρδιες. Μόνη ελπίδα, να περάσει η νύχτα και κάποιος ελαφρύς άνεμος να τους δώσει τη δυνατότητα να φτάσουν εγκαίρως στον τερματισμό.

Κάποιοι, δυστυχώς όχι όλοι, οπλισμένοι με υπομονή, επιμονή, ενδεχομένως με πιο οργανωμένο πλήρωμα κατάφεραν να τερματίσουν εγκαίρως και να ολοκληρώσουν όλη τη διαδρομή. Κάποιοι άλλοι εγκατέλειψαν υπό την πίεση της άπνοιας και της απόλυτης ακινησίας.

Πρώτο τερμάτισε το σκάφος «ΑΝΑΛΗΜΜΑ», μετά από περίπου 19 ώρες και 40 λεπτά από την εκκίνηση, ενώ το τελευταίο σκάφος τερμάτισε μετά από 32 ώρες με πολύ ασθενείς ανέμους!!!

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
1ο το σκάφος ΑΝΑΛΗΜΜΑ με κυβερνήτη τον Λάμπρο Χάρη και πλήρωμα τους Παναγιώτη Αποστολόπουλο, Φώτη Ασημακόπουλο, Κωνσταντίνο Κυρούση και Άγγελο Παπανικολάου.
2ο το σκάφος ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ με κυβερνήτη τον Ηρωδίωνα Ιωαννίδη και πλήρωμα τους Δημήτριο Μπάρκουλα και Πένυ Ντέντε.
3ο το σκάφος ΧΑΡΑ με κυβερνήτη τον Δημήτριο Φασουλή και πλήρωμα τους Αναστάσιο Φασουλή και Λουκά Καραγκούνη.
4ο το σκάφος ΕΥ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Κονιαβίτη.
5ο το σκάφος ΚΙΡΚΗ ΙΙ με κυβερνήτη τον Θεόδωρο Καραχάλιο.
6ο το σκάφος ΑΡΓΩ με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Λιναρδάτο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters