Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Euro 2012: Με εξαιτερικό ενδιαφέρον το Γερμανία-Πορτογαλία (21.45)

Euro 2012: Με εξαιτερικό ενδιαφέρον το Γ...

Δίψα για τίτλο τα "πάντσερ" - Μικρή η διαφορά δυναμικότητας των δυο αντιπάλων

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή (21:45 ώρα Ελλάδας) αναμέτρηση της Γερμανίας με την Πορτογαλία, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τον 2ο όμιλο του EURO 2012. Ο αγώνας θα γίνει στο «Lviv Arena», χωρητικότητας 30.000 θεατών και διαιτητής θα είναι ο Γάλλος, Στεφάν Λανοϊ.

Τα «πάντσερ» του Γιόακιμ Λεβ «διψούν» για έναν τίτλο και άπαντες στο εσωτερικό της ομάδας, θεωρούν ότι έχει έρθει η ώρα. Ο Γερμανός τεχνικός παίζει με τέσσερις αμυντικούς, πέντε χαφ και κορυφή στην επίθεση τον Μίροσλαβ Κλόζε, σύστημα που του επιτρέπει να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και να δημιουργεί «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα.

Την γερμανική εστία, υπερασπίζεται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο, ο Μάνουελ Νόϊερ, ενώ η παρουσία των Μερτεζάκερ και Λαμ, προσφέρει ασφάλεια στα μετόπισθεν. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ξεχωρίζει η παρουσία του Σβαϊνστάιγκερ που αποθεραπεύθηκε πλήρως, ενώ οι Κεντίρα και Οζίλ λειτουργούν ανασταλτικά και δημιουργικά, αντίστοιχα. Ο ώριμος Ποντόλσκι με τον νεαρό Μίλερ θα έχουν τον ρόλο του δημιουργού και του εκτελεστή συνάμα, ενώ ο 33χρονος Κλόζε θα είναι ο μοναδικός καθαρά προωθημένος κυνηγός, εκτός και αν την τελευταία στιγμή, προτιμηθεί ο Γκόμεζ.

Από την πλευρά τους, οι Ιβηρες και ο Πάουλο Μπέντο, εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τις διαθέσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί τον «κινητήριο μοχλό» της ομάδας, ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρει η εμπειρία των Μπρούνο Αλβες, Πέπε, και Μεϊρέλες.  Ο Πορτογάλος τεχνικός, ποντάρει αρκετά στο ταλέντο των Κοεντράο, Νάνι και Μουτίνιο, ενώ ο έμπειρος Πόστιγκα μπορεί να φανεί πολύτιμος, κυρίως στα σημεία που απαιτείται να κοπεί ο αγωνιστικός ρυθμός των Γερμανών.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία αναμέτρηση με τους Γερμανούς να θεωρούνται φαβορί, χωρίς όμως να αποκλείεται οποιοδήποτε αποτέλεσμα, με δεδομένο ότι ο όμιλος είναι πολύ «κλειστός» και πως η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν είναι καταλυτικά σημαντική.

Οι πιθανές συνθέσεις:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ, σύστημα 4-2-3-1): Νόϊερ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Μερτεζάκερ, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ, Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο, σύστημα 4-3-3): Πατρίσιο, Περέιρα, Αλβες, Πέπε, Κοεντράο, Ρονάλντο, Βελόσο, Μεϊρέλες, Μουτίνιο, Νάνι, Πόστιγκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters