Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Η συγκλονιστική μαρτυρία στη δίκη για τις πυρκαγιές του 2007

Ηλεία: Η συγκλονιστική μαρτυρία στη δίκη...

Συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία

Με τις πιο συγκλονιστικές εικόνες, να επιστρέφουν, πέντε χρόνια μετά, στην αίθουσα του δικαστηρίου, περιέγραψε της συνθήκες της κόλασης που βρέθηκε ο άντρας της, η σύζυγος του αδικοχαμένου αντιδημάρχου Ζαχάρως, Αντώνη Κρέσπη, Ζαχαρούλα Φραγκούδη.

Η μαρτυρία της γυναίκας, ήταν καθοριστική το πρωί της Τρίτης, για όλους όσους παρακολούθησαν τη δίκη ενώ η ίδια, φανερά συντετριμμένη, με τις μνήμες να επιστρέφουν ξανά, μίλησε ενώπιον του δικαστηρίου, για τα όσα της περιέγραψε ο ίδιος ο Αντώνης Κρέσπης, λίγο πριν φύγει από τη ζωή και τη στιγμή που νοσηλευόταν με εμφανή τα εγκαύματα στο σώμα του στο Νοσοκομείο.

Η θλίψη και η οδύνη, που η Ζαχαρούλα Φραγκούδη, νιώθει ακόμα και σήμερα, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές,  ήταν ξεκάθαρη στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου ανάμεσα σε λυγμούς, επέρριψε ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό καθώς όπως ανέφερε, αν υπήρχε ασφαλής διέξοδος δεν θα γινόταν το κακό.

Η σύζυγος του Αντώνη Κρέσπη, αναφέρθηκε, στην επικοινωνία που είχε με τον άντρα της, όταν αυτός βρισκόταν στο πύρινο μέτωπο της Αρτέμιδας και με λυγμούς στα μάτια, εξιστόρησε τα όσα η ίδια είχε ακούσει από εκείνον.

Η κ. Φραγκούδη, μην μπορώντας να πιστέψει πως ο Αντώνης Κρέσπης δεν βρίσκεται πια κοντά τους, κατέθεσε με το χέρι στην καρδιά, όλα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Αυγούστου μέχρι τη στιγμή που τελικά ο άντρας της έφυγε από τη ζωή, έχοντας όμως προλάβει να της μεταφέρει την απόλυτη κόλαση που είχε ζήσει εκείνες τις ώρες.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση της συζύγου του αείμνηστου εποχικού πυροσβέστη, Αθανασίου Νιάρχου που κι εκείνη με τη σειρά της επέρριψε ευθύνες για τον άδικο χαμό του άντρα της ενώ μίλησε για όλα όσα εκείνη γνώριζε για τις συνθήκες της φονικής της πυρκαγιάς. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου με τις υπόλοιπες καταθέσεις των μαρτύρων που έχουν κληθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις