Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΝΔ: Ρίχνει στο τραπέζι την συγκυβέρνηση

ΝΔ: Ρίχνει στο τραπέζι την συγκυβέρνηση

Άρχισαν οι συσκέψεις μετά την παγωμάρα των exit polls

Έντονη είναι η αμηχανία στο ηγετικό επιτελείο της ΝΔ μετά τον αιφνιδιασμό που δημιούργησε το αποτέλεσμα του exit poll. Στην ομάδα των συνεργατών του κ. Αντώνη Σαμαρά προέκυψε διαφωνία για την στάση που πρέπει να τηρήσει στο εξής το κόμμα και κυρίως, αν θα πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ή να προκαλέσει επαναληπτικές εκλογές.

Στενοί του συνεργάτες μεταξύ των οποίων ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο κ. Δημήτρης Σταμάτης πρότειναν να κινηθεί στην κατεύθυνση επαναληπτικών εκλογών. Διαφορετική άποψη εξέφρασαν οι δύο αντιπρόεδροι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, όπως και ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης, οι οποίοι συνέστησαν ψυχραιμία και τάχθηκαν υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι επιτελείς της ΝΔ υποδέχονται τα αποτελέσματα και λένε ότι ο πρόεδρος θα καθορίσει την στάση του, όταν θα υπάρξει εικόνα με βάση την επίσημη καταμέτρηση. Ευελπιστούν δε, ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από αυτό που έδωσε το exit poll.

Το ηγετικό επιτελείο εξετάζει τα διαφορετικά ενδεχόμενα που προκύπτουν από τον συνδυασμό των ποσοστών των κομμάτων ποιές δυνάμεις και με τι ποσοστά και πόσες έδρες θα μπουν στη Βουλή.

«Η ΝΔ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ» λένε οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ και προσθέτουν ότι «πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία να δείξουμε ευθύνη και να διερευνήσουμε αν μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή που θα πάρει απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φυσικά, έχουν αρχίσει οι αιτιάσεις για το τι δεν πήγε καλά με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις