Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού

Η πρόγνωση για όλη την Ελλάδα

Χιονόνερο ή χιόνι θα πέσει την Τρίτη στην ανατολική χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Προβλέπεται σταδιακή επικράτηση βοριάδων 7 και πιθανώς 8 μποφόρ στο Αιγαίο και θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη με ανέμους βόρειους βορειοδυτικούς 4-5 μποφόρ και θερμοκρασίες μεταξύ -2 και 7 βαθμών Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη παρατηρούνται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με χιονόνερο ή χιόνι στη Χαλκιδική τις πρωινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4-5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3-5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη στη Θεσσαλία να είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναπτύσσονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 11 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα Δωδεκάνησα παρατηρούνται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και από το απόγευμα 7 και πιθανώς στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 0 έως 6.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις